Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2025 -

μνημείο Αγνώστου Στρατιώτη



28η Οκτωβρίου: Η Ζωή Κωνσταντοπούλου θα παραστεί με συγγενείς θυμάτων των Τεμπών, στις επετειακές εκδηλώσεις της Αθήνας

Στην επίσημη παρέλαση της Αθήνας θα παραστεί η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, με αφορμή την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, και θα καθίσει στην εξέδρα των επισήμων μπροστά από το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.



Τροπολογία περί προστασίας του μνημείου του Άγνωστου Στρατιώτη: Ζήτημα αντισυνταγματικότητας εγείρει η αντιπολίτευση

Μετά από το ΠΑΣΟΚ και το ΚΙΝΑΛ και ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε αίτηση αντισυνταγματικότητας για την τροπολογία περί προστασίας του μνημείου του Άγνωστου Στρατιώτη και την απαγόρευση των συγκεντρώσεων μπροστά από αυτό.

Ένσταση θα καταθέσουν η Νέα Αριστερά και η Πλεύση Ελευθερίας, ενώ το ΚΚΕ και η Νίκη ζήτησαν την απόσυρση της τροπολογίας.



Ο Δήμος Αθηναίων ρίχνει το φταίξιμο στον φρούραρχο της Βουλής και το συνεργείο

Από το πρωί η αντιδήμαρχος του δήμου Αθηναίων Ρωξάνη Μπέη, επιχειρεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, όπως το γιατί το συνεργείο του Δήμου επέλεξε το βράδυ της Τετάρτης να σβήσει όλα τα ονόματα των θυμάτων της σφαγής των Τεμπών.

Στην αρχή έφταιγαν οι οδοκαθαριστές και εν συνεχεία το φταίξιμο έπεσε στον φρούραρχο της Βουλής.



Έγκλημα στα Τέμπη: Διαδηλωτές έγραψαν τα ονόματα των θυμάτων στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη

Οι διαδηλωτές που ήταν συγκεντρωμένοι στο Σύνταγμα, λίγο πριν τις 14:00 μετά το μεσημέρι, ξεκίνησαν να γράφουν όλα τα ονόματα των θυμάτων της τραγωδίας με κόκκινη μπογιά.

Οι συγκεντρωμένοι έγραψαν τα 57 ονόματα των θυμάτων των Τεμπών μπροστά από το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.