Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΒΕΡΟΙΑΣ



Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο για την εορτή του Αγίου Λουκά στην Ιερά Μονή Παναγίας Δοβρά Βεροίας

Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο για την εορτή της οσιακής κοιμήσεως του Θαυματουργού Αγίου τελέστηκε σήμερα στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Λουκά του Ιατρού στην Ιερά Μονή Παναγίας Δοβρά Βεροίας.



Πάνδημη η Λιτανεία στην Μάνα του Ποντιακού Ελληνισμού, στην Παναγία Σουμελά στο Βέρμιο

Πανηγυρικά και με τη συμμετοχή πλήθους πιστών εορτάστηκε η Θεομητορική Εορτή της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου στο Πανελλήνιο Ιερό Προσκύνημα της Παναγίας Σουμελά στην Καστανιά του Βερμίου, όπου φυλάσσεται το Θαυματουργό Ιερό Εικόνισμα της Κυράς του Πόντου, της Προσφυγομάνας Παναγιάς, της Παναγίας της Σουμελιώτισας.



Βεροίας: «Οι Άγιοι σπεύδουν να μας θεραπεύσουν με τη χάρη του Θεού»

Χθες το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων χοροστάτησε και κήρυξε τον θείο λόγο, όπως κάθε Τρίτη απόγευμα, στον Εσπερινό και στην Παράκληση του Αγίου Λουκά του Ιατρού στον Ιερό Ναό του στην Ιερά Μονή Παναγίας Δοβρά Βεροίας.



Ιερά λιτανεία του Λειψάνου του Πολιούχου στη Βέροια

Κατά το διήμερο 16 και 17 Ιανουαρίου η Βέροια εόρτασε με λαμπρότητα, τηρουμένων των προβλεπόμενων υγιεινομικών μέτρων, τον πολιούχο και προστάτη της πόλεως Όσιο Αντώνιο τον Νέο.



Αρχιερατική Παράκληση ενώπιον Ιερών Λειψάνων στη Παναγία Δοβρά

Αρχιερατική Παράκληση ενώπιον Ιερών Λειψάνων του Οσίου Νικηφόρου του Λεπρού και του Οσίου Σεραφείμ του Σάρωφ πραγματοποιήθηκε στην Παναγία Δοβρά. Ο Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ.