Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 -

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ



Μητροπολίτης Ν. Ιωνίας Γαβριήλ: «Κανένας μόνος παραμονή Πρωτοχρονιάς»

Με σύνθημα: «κανένας μόνος παραμονή Πρωτοχρονιάς», ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ.

  

Ν. Ιωνίας: ‘’Είμαστε περήφανοι για το έργο και τις παρεμβάσεις της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ»’’

Την Πρωτοχρονιάτικη Βασιλόπιτα του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, ευλόγησε, ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ παρουσία του Γενικού Διευθυντή του Οργανισμού κ. Κωνσταντίνου Δήμτσα και όλου του προσωπικού των υπηρεσιών και δομών της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ».



Όλη η Ελλάδα θυμάται τη γενοκτονία των Ποντίων την ώρα που η Τουρκία επιχειρεί προκλητική διαστρέβλωση της ιστορίας

Ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ποντίων η 19η Μαΐου και την ώρα που οι Έλληνες, σύσσωμοι πολιτικοί και θρησκευτικοί ηγέτες, θυμούνται τα 353.000 θύματα του Ποντιακού Ελληνισμού, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών εκδίδει προκλητική ανακοίνωση στην οποία μιλά για φρικαλεότητες από πλευράς της Ελλάδας, που αποσκοπούν στη διαστρέβλωση της ιστορίας.



Η πανδημία που σόκαρε την οικουμένη, ο ρόλος της Εκκλησίας, της κοινωνίας και η Θεία Ευχαριστία

“Έχουμε ευθύνη να διαφυλάξουμε τα αγαθά του Θεού” τονίζει στη συνέντευξη που παραχώρησε στη δημοσιογράφο Μαρία Γιαχνάκη, ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ ενώ παραδέχτηκε ότι το μέτρο της Πολιτείας για την Εκκλησία ήταν ακραίο μεν, αναγκαίο δε.