Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

Μητροπολίτης Μεσσηνίας



Λαμπρός ο εορτασμός της Παναγίας Τριχερούσας στην Φοινικούντα..

Με την πρέπουσα εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια και την συμμετοχή πλήθους πιστών, τίμησε σήμερα η Φοινικούντα την Πολιούχο της Παναγία Τριχερούσα.



Μεσσηνίας σε Τατσόπουλο: “Καλύτερα να σιωπάτε και να μην αποδομείτε”

Απάντηση στις απαράδεκτες διατυπώσεις του Πέτρου Τατσόπουλου σχετικά με τα όσα εξέφρασε για τον Άγιο Παϊσιο, με αφορμή την έναρξη της τηλεοπτικής σειράς στο MEGA, δίνει με δήλωσή του ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος.



Στο θρόνο της επέστρεψε η Παναγία Υπαπαντή στην Καλαμάτα

Περατώθηκαν σήμερα οι εκδηλώσεις εορτασμού για την πολιούχο της Καλαμάτας, Παναγία Υπαπαντή, οι οποίες είχαν ξεκινήσει στις 27 Ιανουαρίου.

Κατά τον Όρθρο και την πανηγυρική Θεία Λειτουργία στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό της Υπαπαντής του Χριστού, προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, συλλειτουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτη Καρθαγένης κ. Μελετίου.

 

«Όχι τόσο ικανοποιητικές οι θέσεις της κυβέρνησης»

«Δεν ήταν τόσο ικανοποιητικές οι τοποθετήσεις της κυβερνήσεως» δήλωσε στον ΣΚΑΪ για το άνοιγμα των ιερών ναών ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος. Η εκκλησία θέλει τη λειτουργία των ναών από τις 4 Μαΐου, κι όχι δυο εβδομάδες αργότερα, με τον κ. Χρυσόστομο να παραπέμπει στις  αποφάσεις της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου ή της Ιεραρχίας για τη διαχείριση του θέματος. 



ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ “Πήραμε αποφάσεις για ένα θέμα ζωής και θανάτου -H Εκκλησία δε μπορεί να γίνεται σάκος του μποξ εκ των έσω και των έξω”

Σε αποκλειστική του συνέντευξη στη δημοσιογράφο Μαρία Γιαχνάκη ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ.