Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 -

Μητροπολίτης Λαρίσης



Ο Μητροπολίτης Λαρίσης για τους Αγίους Ισιδώρους Λυκαβηττού: Υπάρχει ανατροπή των παραδιδομένων της κανονικής τάξης της εκκλησίας

Για ανατροπή τον παραδιδομένων της κανονικής τάξης της λειτουργικής ευταξίας της εκκλησίας έκανε λόγω για όσα συμβαίνουν στους Αγίους Ισιδώρους Λυκαβηττού ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, τονίζοντας ότι η έχει περάσει το σημείο εκείνο στο οποίο θα μπορούσε να λυθεί το ζήτημα ειρηνικά και χωρίς επιτίμια.



Νέος Ηγούμενος στην Ι.Μ. Αγίων Θεοδώρων Ραψάνης

Την Ηγουμενία της Ιεράς Μονής Αγίων Θεοδώρων Ραψάνης ανέλαβε, μετά από σχετική απόφαση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου, ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Βαρθολομαίος Μαργαριτόπουλος, εφημέριος του Ι. Ν. Αγίου Νικολάου Λαρίσης και υπεύθυνος του Συσσιτίου της Μητροπόλεως «Ο ΕΠΙΟΥΣΙΟΣ».



Λαρίσης Ιερώνυμος: «Η Παναγία πρότυπο πασών των αρετών»

 

Η «Πεμπτουσία» διοργάνωσε το «1ο Ψηφιακό Αρχονταρίκι με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμο» την εσπέρα της Τετάρτης 11 Αυγούστου και από ώρα 20:30.

 

Θέμα Ομιλίας και Συζήτησης ήταν: «Η Παναγία πρότυπο πασών των αρετών».

 

 



Ο Αρχηγός ΓΕΣ στον Μητροπολίτη Λαρίσης

Τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμο επισκέφθηκε ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού κ. Χαράλαμπος Λαλούσης.



ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ – Οι σχέσεις Εκκλησίας Κράτους, η Θεία Κοινωνία και η αντιμετώπιση των Ιερών μας Μυστηρίων στη Δύση

Για τις σχέσεις Εκκλησίας Κράτους, τη διαχείριση της ευθύνης για τη Θεία Κοινωνία, τα μέτρα της Πολιτείας αλλά και την κατάσταση που επικρατεί στη Δύση για τα Ιερά Μυστήρια της Εκκλησίας μας μίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος.



Μητροπολίτης Λαρίσης προς νεολαία ΣΥΡΙΖΑ: "Τι σού φταίει η προσευχούλα παιδί μου;"

Τη δική του απάντηση στη νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία ζητά την κατάργηση της προσευχής στα σχολεία, δίνει ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου Ιγνάτιος, με επιστολή- παρέμβασή του.