Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ



Κόρινθος: Υποδοχή ιερών λειψάνων και της εικόνας της Παναγίας «Παραμυθίας»

Τα Ιερά Λείψανα των Αγίων: Τιμίου Προδρόμου, Αποστόλων Ιάσονος και Ακύλα, Ιερομαρτύρων Διονυσίου Αρεοπαγίτου, Διονυσίου του Α΄ Επισκόπου Κορίνθου και Βλασίου, Αγίων Σωφρονίου Ιεροσολύμων και Μακαρίου Κορίνθου, Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου, Αγίας Φωτεινής της Σαμαρείτιδος, των Αγίων Μαρτύρων Κοδράτου και Λεωνίδου και της συνοδείας αυτού, Οσίων Παταπίου, Νίκωνος του Νέου και Οσίας Υπομονής, πρ



Λουτράκι: Ο Μητροπολίτης Κορίνθου για την γλυκύτητα της προσευχής

Στον Προσκυνηματικό Ι. Ναό του Αγ. Φανουρίου Λουτρακίου τέλεσε την Τετάρτη, 30 Μαρτίου 2022, εσπερινή Προηγιασμένη Θ. Λειτουργία ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος πλαισιούμενος από τον Αιδεσ. Πρωτ/ρο π. Αθανάσιο Κοντογιάννη, τους Εφημερίους του Ι. Ναού και τους Διακόνους του.



Κορίνθου: Να αγκαλιάσουμε τους πρόσφυγες – Προσευχή για είρηνη

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος τέλεσε την Ιερά Ακολουθία του Εσπερινού της αποδόσεως του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και την Γ’ Στάση των Χαιρετισμών στον Ι. Ναό Γενεσίου της Θεοτόκου (Παναγίας Γιάτρισσας) στο Λουτράκι, πλαισιούμενος από τον Αιδεσ. Πρωτ/ρο π. Αθανάσιο Κοντογιάννη, τον Εφημέριο του Ι. Ναού Αιδεσ. Πρωτ/ρο π.



Ασπαζόμενοι την Τιμία Ζώνη, ασπαζόμαστε την Θεοτόκον και Μητέρα μας

Η Υπεραγία Θεοτόκος είναι η παρηγοριά της οικουμένης και ιδιαιτέρως της Ελλάδας μας. Και μόνον η θέα της Τιμίας Ζώνης Της, προκαλεί συναισθήματα χαράς, έντονα σκιρτήματα καρδιάς, απεσταλμένες ανάσες οξυγόνου και σαν να στέλνει την σίγουρη ελπίδα η Παναγία από τον Άθωνα ότι όλα θα περάσουν και όλα θα εξελιχθούν ευλογημένα και καλά για την πατρίδα και τον κόσμο μας.



Το Βατοπαίδι χαίρει για την υπέρλαμπρη πανήγυρη της Τιμίας Ζώνης – Η υποδοχή του Μητροπολίτου Κορίνθου..EIKONEΣ