Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 -

μηνας



Ο μήνας Οκτώβριος ο θερμότερος παγκοσμίως

Ο Οκτώβριος του 2019 ήταν ο ζεστότερος μήνας Οκτώβριος που έχει ποτέ καταγραφεί στον πλανήτη, ανακοίνωσε σήμερα η ευρωπαϊκή υπηρεσία Copernicus, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για τον πέμπτο συνεχόμενο μήνα που καταρρίπτει ή προσεγγίζει ένα ρεκόρ.



Δολοφονία Κατσίφα: Ένας μήνας χωρίς απαντήσεις

Ένας μήνας συμπληρώθηκε σήμερα από την εκτέλεση του 35χρονου ομογενή Κωνσταντίνου Κατσίφα, στο χωριό Βουλιαράτες της Βορείου Ηπείρου, από τους επίλεκτους της αλβανικής αστυνομίας (RENEA).



Ξέρετε γιατί ο Οκτώβριος δεν έχει μ;

Ο Οκτώβριος δεν έχει μ, όπως ο προκάτοχός του Σεπτέμβριος και οι διάδοχοί του Νοέμβριος και Δεκέμβριος. Πρόκειται για ένα από τα πλέον συνηθισμένα λάθη που στην κυριολεξία «βγάζει μάτι»

Γιατί είναι Οκτώβριος και όχι Οκτώμβριος



Τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα και το 2018

Ενεργοποιείται και για το 2018 η δυνατότητα των ιδιοκτητών αυτοκινήτων που τα έχουν θέσει σε ακινησία να αίρουν την ακινησία του οχήματος τους καταβάλλοντας τέλη κυκλοφορίας ανάλογα με τη διάρκειά της χρήσης του.

Αυτό προβλέπεται σε τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή από το υπουργείο Οικονομικών με στόχο τη διευκόλυνση των φορολογούμενων.



Πέθανε ο Μηνάς Πολυχρονάκης: Ο τσαγκάρης της Wall Street

O Μηνάς Πολυχρονάκης γεννήθηκε το 1941 στο Ηράκλειο και από μικρός είχε μάθει την τέχνη του τσαγκάρη. Ο ίδιος είχε μιλήσει για τα δύσκολα μονοπάτια που διάβηκε στην ξενιτιά, τον επίμονο αγώνα και την ατελείωτη αγωνία να σταθεί και να ριζώσει στον ξένο τόπο.



Έρχονται οι λογαριασμοί της ΔΕΗ με... τον μήνα

Τη δυνατότητα πληρωμής της ΔΕΗ με… το μήνα, δίνει πλέον η Επιχείρηση σε όσους εγγραφούν στην υπηρεσία «ebill», δηλαδή στους ηλεκτρονικούς λογαριασμούς. Οσοι κάνουν χρήση της εφαρμογής θα μπορούν, πέραν της ενημέρωσης με ηλεκτρονικό τρόπο του ποσού που πρέπει να πληρώσουν, να έχουν πλέον και μηνιαίους λογαριασμούς της ΔΕΗ.