Μηλόπιτα με κανέλα
Υλικά
5 μήλα
80 γρ. καστανή ζάχαρη
100 γρ. αλεύρι
1 φακελάκι μπέιικιν πάουντερ
2 αυγά
40 ml λάδι
120 ml γάλα
1 κ. σ. κανέλα
Ξύσμα από 1 λεμόνι
Εκτέλεση
Υλικά
5 μήλα
80 γρ. καστανή ζάχαρη
100 γρ. αλεύρι
1 φακελάκι μπέιικιν πάουντερ
2 αυγά
40 ml λάδι
120 ml γάλα
1 κ. σ. κανέλα
Ξύσμα από 1 λεμόνι
Εκτέλεση
Υλικά
1 πακέτο ζύμη κρούστας
3/4 φλ. τσαγιού λευκή ζάχαρη, ή περισσότερη ανάλογα με τη γεύση
1 κ. γλ. αλεσμένη κανέλα
6 φλ. τσαγιού μήλα κομμένα σε λεπτές φέτες
1 κ. σ. βούτυρο
Εκτέλεση
Μήλο και κανέλα – η πιο γλυκιά γεύση. Απολαύστε τη!
Υλικά Συνταγής
2 φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
1 φλ. βούτυρο
1½ φλ. ζάχαρη
2 αυγά
4 μήλα κομμένα σε κυβάκια
1/4 φλ. κονιάκ
1/2 φλ. γάλα
1 κ.γλ. κανέλα
1 κ.γλ. γαρίφαλο
Υλικά
Για τη γέμιση
5 μήλα
1 κ.σ. χυμό λεμόνι
150 γρ. ζάχαρη
100 γρ. ξηρούς καρπούς mix ( 50 γρ. χοντροκομμένα αμύγδαλα με φλούδα, +50 γρ. χοντροκομμένα καρύδια)
1 κ.γ. κανέλα
1 κ.γ. σκόνη τζίντζερ ή γαρύφαλλο
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Για τη ζύμη
Υλικά Συνταγής
Για τη ζύμη
1 /2 κιλό Φαρίνα
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 φλ. ταχίνι
1/2 φλ. νερό
2/3 φλ. χυμό πορτοκάλι
1/2 φλ. ζάχαρη
3 κ.σ. κονιάκ
ξύσμα από 1 λεμόνι
Για τη γέμιση