Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

μικροκυματων



Φούρνος μικροκυμάτων - Πως μας βλάπτει καθημερινά

Σχεδόν κάθε σπίτι έχει πλέον και έναν φούρνο μικροκυμάτων. Από όταν πρωτομπήκαν στη ζωή μας πριν από περίπου 15 χρόνια, οι φούρνοι μικροκυμάτων έχουν “λύσει τα χέρια” κάθε νοικοκυράς, αλλά και... εργένη, με την ευκολία με την οποία μας βοηθούν να προετοιμάσουμε κάποια γεύματα και όχι μόνο.



Πλαστικά στον φούρνο μικροκυμάτων: Οι 3 κίνδυνοι για την υγεία

Είτε ξαναζεσταίνετε το φαγητό που περίσσεψε από το προηγούμενο βράδυ, είτε φτιάχνετε ποπ-κορν, ο φούρνος μικροκυμάτων προσφέρει ευκολία και ταχύτητα

Ο τρόπος που τον χρησιμοποιείτε όμως, συχνά υπονομεύει την υγεία σας.



Γιατί ΔΕΝ πρέπει να λειτουργείτε ΠΟΤΕ τον φούρνο μικροκυμάτων όταν είναι άδειος

Οι φούρνοι μικροκυμάτων προσφέρουν ταχύτητα και αποδοτικότητα για τη θέρμανση τροφίμων και νερού. Η λειτουργία της συσκευής είναι αρκετά απλή και οι φούρνοι συνήθως παρέχουν αξιόπιστη εξυπηρέτηση, εάν ο χειριστής τις χρησιμοποιεί με μερικές απλές προφυλάξεις, συμπεριλαμβανομένης της μη λειτουργίας της συσκευής ενώ είναι κενή.



Καταστρέφει τις βιταμίνες ο φούρνος μικροκυμάτων;

Ο φούρνος μικροκυμάτων χρησιμοποιείται για πάνω από 60 χρόνια στην Αμερική, ενώ και στη χώρα μας είναι μια λευκή συσκευή που υπάρχει σε πολλά νοικοκυριά.



Μάθε το λάθος που κάνεις όταν ζεσταίνεις το φαγητό της προηγούμενης ημέρας στο φούρνο μικροκυμάτων

Σε κάθε κουζίνα υπάρχει ένας φούρνος, αλλά και ένας φούρνος μικροκυμάτων, που έχει λύσει τα χέρια στους περισσότερους ανθρώπους, ιδιαίτερα μάλιστα σε αυτούς που τρέχουν πανικόβλητοι κάθε μέρα με τη δουλειά, αλλά και στις μαμάδες, που συνηθίζουν να μαγειρεύουν μεγάλες ποσότητες φαγητού, για να καλύψουν τις ανάγκες της οικογένειας, για περισσότερες ημέρες.



Πέντε άγνωστοι κίνδυνοι από τον φούρνο μικροκυμάτων

Αν έχετε φούρνο μικροκυμάτων στο σπίτι, τότε ΠΡΕΠΕΙ να διαβάσετε αυτό το άρθρο Σχεδόν κάθε σπίτι έχει πλέον και έναν φούρνο μικροκυμάτων.

Από όταν πρωτομπήκαν στη ζωή μας πριν από περίπου 15 χρόνια, οι φούρνοι μικροκυμάτων έχουν “λύσει τα χέρια” κάθε νοικοκυράς, αλλά και... εργένη, με την ευκολία με την οποία μας βοηθούν να προετοιμάσουμε κάποια γεύματα και όχι μόνο.