Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

μικρες



Μικρές αλλαγές που προλαμβάνουν ή επιβραδύνουν την άνοια

Απλές αλλαγές στον τρόπο ζωής ίσως καθυστερούν την απαρχή της άνοιας ή επιβραδύνουν την εξέλιξή της, αποφαίνεται νέα έκθεση επιτροπής των Εθνικών Ακαδημιών Επιστημών, Μηχανικής και Ιατρικής των ΗΠΑ.

Το πόρισμα έρχεται μετά από αίτημα του Αμερικανικού Εθνικού Ινστιτούτου για την Γήρανση για την αναζήτηση μέτρων καθυστέρησης της γνωστικής εξασθένησης ή της άνοιας.



Πώς ήταν οι μικρές αγγελίες του 19ου και 20ου αιώνα

Διαφημίσεις ραπτικών μηχανών που αποτελούν τύπο και υπογραμμό της σύγχρονης τεχνολογίας ή νέων μυροπωλείων επί της οδού Ευαγγελιστρίας, ευχαριστήρια προς τους παραβρεθέντες σε γάμους και σε κηδείες, αναζήτηση «γαμβρών», συγχαρητήρια για την απόκτηση διδακτορικών τίτλων, ανακοινώσεις για την απώλεια κομπολογιών, αλλά και πωλήσεις αγροκτημάτων και οικόσιτων ζώων και πτηνών.



Σεισμός 5,8 Ρίχτερ στις Μικρές Αντίλλες

Σεισμός 5,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στον θαλάσσιο χώρο δυτικά της νήσου Δομινίκα, στο αρχιπέλαγος των νήσων Μικρές Αντίλλες της Καραϊβικής χθες, όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο (USGS).

Το επίκεντρο του σεισμού ήταν περίπου 24 χλμ. δυτικά της πρωτεύουσας Ροσώ, σύμφωνα με το Ινστιτούτο.



Στην Γερμανία ζητείται υποψήφιος Βουλευτής...στις Μικρές Αγγελίες

Μια σημαντική θέση στη Γερμανία: βουλευτής στο Βερολίνο.

Για δέκα υποψηφίους ο δρόμος αυτή τη φορά θα περάσει από το Μπίτμπουργκ στο ομόσπονδο κρατίδιο Ρηνανία Παλατινάτο. Μετά από αγγελία που έβαλε η τοπική οργάνωση του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος στην περιοχή Μπίτμπουργκ-Πριμ την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου οι υποψήφιοι θα περάσουν από συνέντευξη.



Επιδοτήσεις έως 100.000 ευρώ για τη δημιουργία μικρών συνεταιρισμών

Πακέτο μέτρων για τη στήριξη του αγροτικού και κτηνοτροφικού τομέα με τη χορήγηση κινήτρων για δημιουργία μικρών συνεταιρισμών, προωθεί το υπουργείο Αγροτικής Ανάοτυξης.

Σύμφωνα με το Εθνος, μικροί παραγωγοί που ασχολούνται με το ελαιόλαδο ή κτηνοτρόφοι μπορούν να συνεταιρισθούν και να κινούνται στην αγορά με κοινό συνεταιριστικό ΑΦΜ. 



Απόσυρση της ρύθμισης για τις μικρές ζυθοποιίες ζητούν αντιπολίτευση και ΑΝΕΛ

Την απόσυρση της ρύθμισης για τις μικρές ζυθοποιίες ζήτησαν από την κυβέρνηση, τόσο τα κόμματα της Αντιπολίτευσης (ΝΔ-Δημοκρατική Συμπαράταξη), όσοι και οι ΑΝΕΛ. Στη συζήτηση του νομοσχεδίου για τα προαπαιτούμενα έντονη κριτική ασκήθηκε και για το θέμα της αύξησης του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο.