Τρίτη 23 Απριλίου 2024 -

Μικρασιατική Καταστροφή



Η Θεσσαλονίκη υποδέχθηκε την Ιερά Εικόνα της Παναγίας «ΓΕΡΟΝΤΙΣΣΗΣ» από το Άγιον Όρος (ΦΩΤΟ)

 
Από σήμερα το απόγευμα, Δευτέρα 10 Οκτωβρίου, ξεκινούν οι εορταστικές εκδηλώσεις για την εορτή του πολιούχου της Θεσσαλονίκης, Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλύτου.
  • Θεσσαλονίκη: Ραφαήλ Γεωργιάδης / ope.gr



Εκκλησία της Ελλάδος: Απόψε η κεντρική εορταστική εκδήλωση για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή

Φέτος ως γνωστόν συμπληρώνονται εκατό χρόνια από την πιο οδυνηρή δοκιμασία της νεώτερης ελληνικής ιστορίας, τη Μικρασιατική Καταστροφή.



Η Ι.Μητρόπολη Θεσσαλονίκης θα συμβάλει στη διοργάνωση Εκδηλώσεων Μνήμης για την Μικρασιατική Καταστροφή

Η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης θα συμβάλλει στη διοργάνωση, την υλοποίηση ή την υποστηρικτική συμμετοχή σε πλειάδα Εκδηλώσεων Μνήμης για την Μικρασιατική Καταστροφή, με αφορμή το ότι το τρέχον έτος 2022 είναι αφιερωμένο από την Εκκλησία της Ελλάδος, στην επέτειο συμπλήρωσης 100 ετών από την Μικρασιατική Καταστροφή του 1922.



Συναυλία της Ι.Μ. Νεαπόλεως: «Λίγο ακόμα …θα σηκωθούμε λίγο ψηλότερα»

Η Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως στο γενικό πλαίσιο εορτασμού των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή διοργανώνει Συναυλία με τον καταξιωμένο καλλιτέχνη Δημήτρη Μπάση και τη Γυναικεία Χορωδία της «Αγία Κασσιανή η Υμνογράφος» την Κυριακή 26 Ιουνίου 2020 στις 20.30 στο ανοικτό Θέατρο της Μονής Λαζαριστών υπό τον τίτλο «λίγο ακόμα …θα σηκωθούμε λίγο ψηλότερα».



Ο θεσμός «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός 2022» αφιερώνεται στα εκατό χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή

​Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού αφιερώνει το 2022 στην επέτειο της Μικρασιατικής Καταστροφής και στην ανάδειξη της μνήμης και της ταυτότητας των προσφυγικών κοινοτήτων.



Η αρχή του τέλους για την Μικρασιατική Καταστροφή: Σαν σήμερα το 1922

Η 13η Αυγούστου 1922 ,είναι μια μέρα που δεν πρέπει να ξεχνάμε. Ήταν η μέρα που άρχισε η ταχεία αντίστροφη μέτρηση για την Μικρασιατική Καταστροφή. Ένας Στρατηγός, ο πρώην Α/ΓΕΣ Κωνσταντίνος Ζιαζιάς μ΄ ένα κείμενό του μας το θυμίζει: