Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 -

Μίκης Θεοδωράκης



Μουσική εκδήλωση “Ταξίδια” του Μίκη Θεοδωράκη

Η Λαïκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» και η Ορχήστρα «ΟΡ.Ι.Μ.Α.Α» Ιδρύματος Μουσικής Αρχιεπισκοπής Αθηνών συναντιούνται σ’ ένα μουσικοχορευτικό οδοιπορικό με τίτλο ΤΑΞΙΔΙΑ, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στην αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη την Δευτέρα 16 Μαΐου και ώρα 20.00.

Τραγούδια από το Βυζάντιο έως τον 20ο αιώνα, λαϊκά και λυρικά τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη.



Η οδός Ιλισίων στην Κηφισιά θα μετονομαστεί σε «Μίκης Θεοδωράκης»

Το όνομα του Μίκη Θεοδωράκη θα αποκτήσει η οδός Ιλισίων στην Κηφισιά, δηλαδή ο κεντρικός δρόμος που αποτελεί δυτική είσοδο στην πόλη και μάλιστα «πέφτει» πάνω στην πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου.



Επιβιβάστηκε στο πλοίο από Πειραιά για Κρήτη η σορός του Μίκη Θεοδωράκη

Υπό τις ιαχές "αθάνατος" και τον εθνικό μας ύμνο, λίγα λεπτά πριν τις επτά το απόγευμα, επιβιβάστηκε στο πλοίο της γραμμής στον Πειραιά, το όχημα που μεταφέρει στην Κρήτη τη σορό του σπουδαίου Έλληνα μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη.



ΠτΔ: Έλληνας και οικουμενικός, πατριώτης και διεθνής, ο Μίκης Θεοδωράκης υπήρξε σύμβολο και παράδειγμα μαζί

«Έβαλε τους στίχους των ποιητών μας στο στόμα του καθένα από μας και τους έκανε κοινό μας κτήμα, σε τέτοιο, μάλιστα, βαθμό, «ώστε ακούγοντας ένα τραγούδι, να μη μπορείς να φανταστείς τη μουσική με άλλο κείμενο, ούτε όμως και το ποίημα με διαφορετική μουσική», όπως σημείωνε ο ίδιος.



Μίκης Θεοδωράκης: Ολοκληρώθηκε το λαϊκό προσκύνημα

Σε χειροκροτήματα ξέσπασε το πλήθος όταν πριν από λίγη ώρα το φέρετρο με τη σορό του Μίκη Θεοδωράκη μεταφέρθηκε από το παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου στον καθεδρικό ναό της Μητρόπολης Αθηνών όπου σε περίπου μία ώρα θα πραγματοποιηθεί η τελετή αποχαιρετισμού.

Σε κλίμα βαθειάς συγκίνησης ο κόσμος αποχαιρετούσε τον κορυφαίο δημιουργό φωνάζοντας «αθάνατος».



Κόσμος συγκεντρώνεται έξω από τη Μητρόπολη για να αποχαιρετήσει τον Μίκη Θεοδωράκη

Το παρεκκλήσι της Μητρόπολης Αθηνών είναι έτοιμο από το πρωί να υποδεχθεί τη σορό του Μίκη Θεοδωράκη.
Από νωρίς σήμερα, απλός κόσμος, Έλληνες και ξένοι διαφόρων ηλικιών, συγκεντρώνεται γύρω από τη Μητρόπολη περιμένοντας να αποτίσει φόρο τιμής στον μεγάλο συνθέτη και μαχητή των λαϊκών αγώνων, του οποίου η σορός θα εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα από τις 3 το μεσημέρι