Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

μεθ



Γκάγκα: Έχουμε κουραστεί όλοι, στο 90% καλυμμένες οι ΜΕΘ στην Αττική

Aσφυκτιούν οι ΜΕΘ από το τρίτο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού.

«Είμαστε σε μια δύσκολη φάση, γιατί έχουμε κουραστεί όλοι. Έχει περάσει ένας χρόνος και συνεχίζουμε να βλέπουμε κρούσματα αρκετά και αυτό μας αποκαρδιώνει», τόνισε στον ΣΚΑΙ η διευθύντρια της 7ης Πνευμονολογικής Κλινικής του νοσοκομείου Σωτηρία Μίνα Γκάγκα.



Νέο ιατρικό ανακοινωθέν για τον Αρχιεπ. Κρήτης

Σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο Περιφερειακό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου Κρήτης, βρίσκεται από χθες διασωληνομένος ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης, κ. Ειρηναίος. Όπως αποκάλυψε από νωρίς χθες το Πρακτορείο Ορθοδοξία (ope.gr), ο Αρχιεπίσκοπος εισήχθη στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα όπου κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά του σε ΜΕΘ και η διασωλήνωσή του .



Λάρισα: Τρίτο κρούσμα με κορωνοϊό σε ΜΕΘ

Νέο κρούσμα του κορωνοϊού εισήχθη xθές το βράδυ σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας.

 

Ο λόγος  για έναν 68χρονο άνδρα όπου νοσηλευόταν σε θάλαμο αρνητικής πίεσης και πάσχει από υποκείμενο νόσημα.



Κοτανίδου: Οσοι δεν πιστεύουν, να έρθουν στις ΜΕΘ να δουν τους ασθενείς

Σε όσους αμφισβητούν τα δεδομένα για τον κορωνοϊό, ακόμη και την ύπαρξη του ίδιου του ιού, στους δύσπιστους και στους συνωμοσιολόγους απευθύνθηκε η καθηγήτρια Πνευμονολογίας, Αγγελική Κοτανίδου.

Μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» κάλεσε όσους δυσπιστούν να επισκεφθούν τις ΜΕΘ για να δουν από κοντά την κατάσταση των ανθρώπων που νοσούν με Covid-19:



Στους 111 οι νεκροί της γρίπης - 20 θάνατοι από επιπλοκές σε μία εβδομάδα

Διψήφιο αριθμό θυμάτων από επιπλοκές της γρίπης κατέγραψε το ΚΕΕΛΠΝΟ και την περασμένη εβδομάδα, με αποτέλεσμα 111 άνθρωποι να έχουν χάσει συνολικά τη ζωή τους από την αρχή της επιδημίας.



Λαμία: Στην εντατική τρεις άνθρωποι με γρίπη Η1Ν1

Ολοένα και περισσότερα τα κρούσματα της γρίπης και στην περιοχή μας - Τρεις περιπτώσεις έχουν επιβεβαιωθεί, ενώ υπάρχουν και άλλα ύποπτα κρούσματα που είναι υπό διερεύνηση. Στο χρονικό κατώφλι της έξαρσης της εποχικής γρίπης στη χώρα μας φαίνεται ότι βρισκόμαστε με ήδη καταγεγραμμένα εργαστηριακά 65 σοβαρά κρούσματα, εκ των οποίων τα 64 με νοσηλεία σε Μ.Ε.Θ. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaRepo