Παρασκευή 09 Δεκεμβρίου 2022 -

μετεωριτηςΑνακάλυψη κρατήρα μετεωρίτη, πιό μεγάλος από την Αττική!

Την εντυπωσιακή ανακάλυψη κάτω από τους πάγους της βόρειας Γροιλανδίας, ενός τεράστιου κρατήρα διαμέτρου τουλάχιστον 31 χιλιομέτρων -με έκταση μεγαλύτερη από εκείνη του λεκανοπεδίου Αττικής ή του Παρισιού- ο οποίος προκλήθηκε από την πτώση μετεωρίτη διαμέτρου ενός χιλιομέτρου, ανακοίνωσε μια διεθνής επιστημονική ομάδα. Μετεωρίτης κάνει τη νύχτα... μέρα

Ένα μεγάλο κομμάτι μετεωρίτη έσκισε τη γήινη ατμόσφαιρα, προκαλώντας μία τεράστια λάμψη, η οποία έγινε ορατή σχεδόν σε όλες τις περιοχές του Άρκανσας και της Αλαμπάμα την Παρασκευή του βράδυ.Επέστρεψε στην Ελλάδα μετεωρίτης που είχε πέσει το 1818!

Στην χώρα μας επέστρεψε ο μόνος επιβεβαιωμένος μετεωρίτης που είχε πέσει στην Ελλάδα τον Ιούνιο του 1818 και βρισκόταν στο εξωτερικό από το 1854!

Τον Ιούνιο του 1818 πέφτει μετεωρίτης στην πόλη των Σερρών. Τον συνέλεξαν, τον παρέδωσαν στον πασά της περιοχής και αυτός στον Γερμανό γιατρό του.Λάμψη μετεωροειδούς που προσέκρουσε στη Σελήνη κατέγραψε το Αστεροσκοπείο

Μία φωτεινή λάμψη πρόσκρουσης από μετεωροειδή που έπεσε στην επιφάνεια της Σελήνης κατέγραψε το παρατηρησιακό πρόγραμμα NELIOTA του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.«Γιγάντια μπάλα φωτιάς» φώτισε το νυχτερινό ουρανό του Περθ στην Αυστραλία (βίντεο)

Δεκάδες κλήσεις έγιναν στο Παρατηρητήριο του Περθ, αφού οι άνθρωποι είδαν «μια γιγάντια φλόγα» πάνω από τον νυχτερινό ουρανό στη νοτιοδυτική Αυστραλία. 

Προκλήθηκε από την τριβή όταν ένας μεγάλος μετεωρίτης μπήκε στην ατμόσφαιρα. Η τριβή προκάλεσε την τήξη των εξωτερικών στρωμάτων του μετεωρίτη και τον ίδιο τον μετεωρίτη να πάρει φωτιά. Ο αρχαιότερος μετεωρίτης θα μας αποκαλύψει τα μυστικά του ηλιακού μας συστήματος (Βίντεο)

Διαφωτιστικές απαντήσεις στο ερώτημα για τον τρόπο με τον οποίο δημιουργήθηκε το ηλιακό μας σύστημα αναμένεται να δώσει στους επιστήμονες ένας μετεωρίτης που εντοπίστηκε στην Αφρική και είναι ο αρχαιότερος που έχει βρεθεί ποτέ.