Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ ΣΕ ΤΖΑΜΙ



«Nα αντιδράσει άμεσα η παγκόσμια κοινότητα για την Αγία Σοφία»

Να αντιδράσει αποφασιστικά κι άμεσα καλεί την παγκόσμια κοινότητα το Κίνημα Αλλαγής ώστε η Αγία Σοφία να μη μετατραπεί σε τζαμί.



«Η σημερινή απόφαση αποτελεί παγκόσμια πρόκληση»

Ανακοίνωση σχετικά με την απόφαση της Τουρκίας να μετατρέψει την Αγία Σοφία σε τζαμί εξέδωσε η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λίνα Μενδώνη. 



Τουρκικό ΣτΕ: Ανοίγει ο δρόμος για μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τέμενος

Το τουρκικό Συμβούλιο της Επικρατείας, το κορυφαίο διοικητικό δικαστήριο της Τουρκίας, ανακοίνωσε σήμερα ότι ακύρωσε το κυβερνητικό διάταγμα του 1934, με το οποίο μετατράπηκε σε μουσείο η Αγία Σοφία της Κωνσταντινούπολης, αποφασίζοντας ότι είναι παράνομο και ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για τη μετατροπή του μνημείου σε τζαμί, παρά τις διεθνείς προειδοποιήσεις εναντίον μιας τέτοιας ενέργεια



Εκκλησία της Ελλάδος για Αγιά Σοφιά: «Τυχόν μετατροπή θα επιφέρει την έντονη διαμαρτυρία και απογοήτευση των ανά την Οικουμένη Χριστιανών»

Θέση στις προκλητικές δηλώσεις της Τουρκίας η οποία θέλει να μετατρέψει το καθεστώς της Αγίας Σοφίας έτσι ώστε να λειτουργήσει ως τζαμί έλαβε με ανακοίνωση που εξέδωσε η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος.