Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

μεταρρυθμίσεις



Δραγασάκης: Στην Ελλάδα υλοποιούμε σημαντικές μεταρρυθμίσεις

Ο κ. Δραγασάκης, υπογραμμίζοντας ότι η Ελλάδα διαθέτει για πρώτη φορά Εθνική Αναπτυξιακή Στρατηγική, επισήμανε πως για το σχεδιασμό της ανάπτυξης χρειάζονται θεσμοί όπως η Αναπτυξιακή Τράπεζα και επισήμανε ότι η ίδρυσή της «δείχνει ότι στην Ελλάδα υλοποιούμε σημαντικές μεταρρυθμίσεις». Μεταρρυθμίσεις αναπτυξιακές πια, με προοπτική και όχι λιτότητας, υπογράμμισε.



Συμφωνία για μεταρρυθμίσεις στην Ευρωζώνη θέλει ο Σολτς

Σε ομιλία του, που θεωρήθηκε απάντηση στα αιτήματα του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν για βαθύτερη ολοκλήρωση της ευρωζώνης, τα οποία δεν τυγχάνουν μεγάλης απήχησης στη Γερμανία, ο Σολτς δήλωσε ότι ο ESM θα πρέπει να είναι σε θέση να δανείζει σε τράπεζες σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης και να γίνει ένα Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο.



«Φρένο» Μέρκελ για τις συντάξεις: Έχετε δεσμευτεί για συνέχιση των μεταρρυθμίσεων

Μήνυμα στην Αθήνα να τηρήσεις τις δεσμεύσεις της έστειλε η Γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ. Καλεί μάλιστα την ελληνική κυβέρνηση να παραμείνει στη μεταρρυθμιστική πορεία, όπως αυτή συμφωνήθηκε το περασμένο καλοκαίρι με την ολοκλήρωση του τρίτου μνημονίου.



Ολοκληρώστε τις μεταρρυθμίσεις, λέει η Τρόικα - Ούτε κουβέντα για τις συντάξεις

Προσχέδιο προϋπολογισμού, που να περιλαμβάνει τα μέτρα για τα οποία έχει δεσμευθεί η κυβέρνηση, ζητάνε οι ευρωπαϊκοί θεσμοί (ΕΕ, ΕΚΤ, ESM) με ανακοίνωσή τους αμέσως μετά το τέλος της αποστολής των κλιμακίων στην Αθήνα. 



Τι άλλαξε και τι όχι στην Ελλάδα μετά από 8 χρόνια μνημονίων;

Στο επίκεντρο των διεθνών ΜΜΕ έχει αρχίσει και βρίσκεται η επικείμενη έξοδος της Ελλάδας από το πρόγραμμα στήριξης του ΕSM με μεγάλες ευρωπαϊκές και αμερικανικές εφημερίδες να επιχειρούν μια ανασκόπηση των 8 μνημονιακών χρόνων της κρίσης και των συνεπειών τους στους οικονομικούς δείκτες αλλά και στην ελληνική κοινωνία.



Ντομπρόβσκις: Επιτήρηση και μεταρρυθμίσεις και μετά το πρόγραμμα

Στο τέλος μία Οδύσσειας βρίσκεται η Ελλάδα διεμήνυσε σήμερα το πρωί ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Βάλντις Ντομπρόβσκις, ανοίγοντας το φετινό συνέδριο του Economist στο Λαγονήσι.

Ο ίδιος ανέφερε, όπως γράφει το protothema.gr, ότι η Ελλάδα θα πρέπει να λάβει εμπροσθοβαρή μείωση χρέους, μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος.