Τετάρτη 01 Μαΐου 2024 -

μεταπτυχιακά



Γαβρόγλου: Όλα όσα θέλετε να ξέρετε για τα μεταπτυχιακά!

«Πρέπει να ξεκαθαρίσω ότι έχουν εγκριθεί 648 από τα 678 μεταπτυχιακά προγράμματα που ήρθαν στο υπουργείο Παιδείας», δήλωσε στη Βουλή ο υπουργός.



Με δίδακτρα 6 στα 10 μεταπτυχιακά στα ελληνικά πανεπιστήμια

Εκρηκτική αύξηση καταγράφει τα τελευταία χρόνια ο αριθμός των μεταπτυχιακών προγραμμάτων στα ελληνικά πανεπιστήμια.



Νέες αποκαλύψεις για τα "εργοστάσια εργασιών" στα ελληνικά Πανεπιστήμια

Την περασμένη εβδομάδα ήρθε στη δημοσιότητα η είδηση πως 106 φοιτητές του Πανεπιστημίου Πατρών που παρέδωσαν την ίδια εργασία!

Όμως αυτό δεν είναι παρά η κορυφή του παγόβουνου καθώς στα ελληνικά πανεπιστήμια λειτουργεί βιομηχανία εργασιών και πτυχιακών.



Παιδεία: Τι αλλάζει στο Λύκειο και τα μεταπτυχιακά

Το σχέδιο αναδιάρθρωσης του Λυκείου αναμένεται παρουσιάσει σήμερα ο Πρωθυπουργός, κατά την επίσκεψή του στο υπουργείο Παιδείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για σχέδιο στο οποίο προβλέπονται αλλαγές στον τρόπο εισαγωγής στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας. Επιπλέον, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, θα παρουσιαστεί το νομοσχέδιο για τις μεταπτυχιακές σπουδές.



Eλεγχο σε 5.300 μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής ξεκινά το υπ. Παιδείας

Στον έλεγχο νομιμότητας 5.300 μεταπτυχιακών τίτλων Ειδικής Αγωγής που κατέχουν Ελληνες εκπαιδευτικοί με εξ αποστάσεως φοίτηση ενός έτους σε ιδιωτικά πανεπιστήμια της Κύπρου και της Ιταλίας φαίνεται πως επιθυμεί να εξετάσει το υπουργείο Παιδείας.



Προβληματισμένοι οι πρυτάνεις με το σχέδιο νόμου για τα μεταπτυχιακά

Προβληματισμός συνεχίζει να επικρατεί στους κόλπους των πρυτάνεων, σχετικά με το σχέδιο νόμου του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, για τα μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών.