Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

μετανάστευση



Προειδοποιεί ο ΟΗΕ: Αυξάνεται ο κίνδυνος εξαφάνισης των μεταναστευτικών ειδών άγριων ζώων

Περισσότερα από ένα στα πέντε μεταναστευτικά είδη ζώων απειλούνται με εξαφάνιση, όπως διαπιστώνεται στην πρώτη έκθεση για την κατάσταση των μεταναστευτικών ειδών στον κόσμο που παρουσιάζει η Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για τη Διατήρηση των Μεταναστευτικών Ειδών Άγριων Ζώων (CMS).



Η κυβέρνηση Σούνακ διαθέτει πλέον έναν υπουργό Παράνομης και έναν υπουργό Νόμιμης Μετανάστευσης

Υπουργός Παράνομης Μετανάστευσης της Βρετανίας ορίσθηκε ο Μάικλ Τόμλινσον, ενώ υπουργός Νόμιμης Μετανάστευσης ορίσθηκε ο Τομ Πέρσγκλοβ, όπως ανακοίνωσε το γραφείο του πρωθυπουργού του Ηνωμένου Βασιλείου Ρίσι Σούνακ.



Στη Σύνοδο Υπουργών του ΟΟΣΑ για τη μετανάστευση ο Γιώργος Κουμουτσάκος

Ο Έλληνας αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Γιώργος Κουμουτσάκος, συμμετέχει στη Σύνοδο Υπουργών για τη Μετανάστευση του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης, στο Παρίσι.



Αβραμόπουλος: Δεν έχουμε συμφωνήσει για τη διανομή μεταναστών που σώζονται στη Μεσόγειο

Δεν υπάρχει οριστική συμφωνία για την αυτόματη αναδιανομή σε χώρες της ΕΕ των μεταναστών που φτάνουν στην Ιταλία ή τη Μάλτα, δήλωσε σήμερα ο Ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για τη Μετανάστευση, Δημήτρης Αβραμόπουλος.



Το βίντεο των Ελλήνων μαθητών που συγκίνησε την Ευρώπη και κατέκτησε την πρώτη θέση.."Μαμά μην κλαις, θα τα λέμε στο Skype"

Πάντα επίκαιρο το βίντεο που έφτιαξαν οι μαθητές του ΕΠΑΛ Άργους, τα πρώτα χρόνια που άρχισε η κρίση στη χώρα μας.
Οι μαθητές αποτύπωσαν στην ταινία τους τον ξεριζωμό των νέων ανθρώπων από τη χώρα, για  να βρουν μία θέση εργασίας, να φτιάξουν καλύτερη τη ζωή τους, να ονειρευτούν.


Το brain drain σε αριθμούς: Πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο η Ελλάδα

Εκατοντάδες χιλιάδες νέοι και νέες που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στην Ελλάδα, πήραν την απόφαση της μετανάστευσης, με σκοπό να βρουν στις χώρες της δυτικής Ευρώπης, όσα δεν μπορούσε να τους προσφέρει η πατρίδα τους, με το ποσοστό όσων επέλεξαν να φύγουν να ανέρχεται στο 8% επί του συνόλου των Ελλήνων που γεννήθηκαν στην χώρα.