Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

μεταλλωρύχοι



Θρίλερ στη Ρωσία: Μεταλλωρύχοι παγιδεύτηκαν λόγω καπνού μέσα σε ορυχείο

Εννέα μεταλλωρύχοι παγιδεύτηκαν μέσα στο ορυχείο ποτάσας της ρωσικής εταιρείας Uralkali όπου εργάζονταν, το οποίο γέμισε καπνό.

Η εταιρεία Uralkali ανακοίνωσε ότι έχει ξεκινήσει επιχείρηση διάσωσης από τις 0704 GMT που σημειώθηκε το ατύχημα σε ορυχείο του Σολικάμσκ, περίπου 1.500 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Μόσχας.



Νότια Αφρική: Σώοι βγήκαν από τις στοές χρυσωρυχείου όπου είχαν εγκλωβιστεί οι 950 εργάτες

Οι σχεδόν χίλιοι μεταλλωρύχοι που είχαν παγιδευτεί στις στοές ενός χρυσωρυχείου στη Νότια Αφρική εξαιτίας μιας διακοπής της ηλεκτροδότησης βγήκαν όλοι σώοι ξανά στην επιφάνεια, γνωστοποίησε πριν από λίγο η εταιρεία για την οποία εργάζονται, η Sibanye Gold.



Στο Μέγαρο Μαξίμου οι μεταλλωρύχοι - "Ασφυξία" στο κέντρο

Στο Μέγαρο Μαξίμου κατευθύνονται αυτή την ώρα οι εκατοντάδες εργαζόμενοι στα μεταλλεία χρυσού στη Χαλκιδική μετά τη συνάντηση που είχε 9μελης αντιπροσωπεία τους με τον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Περιβάλλοντος και τον διευθυντή του γραφείου του Γιώργου Σταθάκη.



Στο υπουργείο Περιβάλλοντος οι μεταλλωρύχοι: Εκπνέει το τελεσίγραφο της Eldorado

Συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Περιβάλλοντος στη Λεωφόρο Μεσογείων πραγματοποιούν εργαζόμενοι στα μεταλλεία Χρυσού στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής καθώς βλέπουν να εκπνέει το τελεσίγραφο της Eldorado για την έκδοση άδειας για τις Σκουριές και το αρμόδιο υπουργείο να μην κάνει κάποια κίνηση εκτόνωσης.



Σφαγές στη Βραζιλία: Μεταλλωρύχοι ξεκληρίζουν την «πρωτόγονη» φυλή του Αμαζονίου

Τα μέλη της απομονωμένης και «ανέγγιχτης» από το σύγχρονο πολιτισμό, φυλής ζούνε κατά μήκος του ποταμού σε απομακρυσμένο τμήμα του Αμαζονίου. Η σχετικά πρόσφατη ανακάλυψη της ύπαρξής τους είχε προκαλέσει τεράστιο ενδιαφέρον σε μελετητές.  



Βολιβία: Δίωξη σε τρεις μεταλλωρύχους για τη δολοφονία του υφυπουργού

Οι αρχές της Βολιβίας άσκησαν χθες επίσημα δίωξη σε βάρος τριών μεταλλωρύχων για τη δολοφονία του υφυπουργού Εσωτερικών Ροδόλφο Ιλιάνες νωρίτερα αυτή την εβδομάδα. Ανάμεσα στους κατηγορούμενους είναι ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας που οργάνωσε διαδηλώσεις και τον αποκλεισμό ενός δρόμου στο Παντούρο, ένα χωριό σε μεγάλο υψόμετρο, 200 χλμ.