Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

μεσογειακή διατροφή



Η μεσογειακή διατροφή σχετίζεται με μειωμένο κίνδυνο άνοιας

Η παραδοσιακή μεσογειακή διατροφή, πλούσια σε τροφές, όπως τα θαλασσινά, τα λαχανικά, τα φρούτα και οι ξηροί καρποί, σχετίζεται με μειωμένο κίνδυνο άνοιας, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «BMC Medicine».



Διατροφικά συμπληρώματα και κατάθλιψη: Μπορούν να βοηθήσουν;

Η καθημερινή λήψη διατροφικών συμπληρωμάτων δεν βοηθά στην πρόληψη της εμφάνισης της κατάθλιψης, αποκαλύπτει μια νέα ευρωπαϊκή επιστημονική έρευνα, η μεγαλύτερη και πιο ολοκληρωμένη του είδους της μέχρι σήμερα.



«Φάρμακο» κατά της άνοιας η μεσογειακή διατροφή

Σε «φάρμακο» κατά της άνοιας αναδεικνύεται η μεσογειακή διατροφή. Πρόσφατη επιδημιολογική μελέτη για την άνοια στη χώρα μας κατέδειξε ότι η υιοθέτηση της μεσογειακή διατροφής σχετίζεται με καλύτερες νοητικές επιδόσεις και χαμηλότερα ποσοστά άνοιας στα άτομα τρίτης ηλικίας στην Ελλάδα.



Πώς η μεσογειακή διατροφή βοηθά σε κατάθλιψη και καρδιαγγειακά

Είναι γνωστό ότι η μεσογειακή διατροφή μειώνει τις καρδιακές προσβολές. Τώρα, οι ερευνητές βρήκαν ότι μπορεί να βοηθήσει αρκετά τα άτομα με κατάθλιψη.

 



Ποιο βότανο είναι το μυστικό μακροζωίας των αιωνόβιων κατοίκων ενός χωριού;

Το δενδρολίβανο μπορεί να είναι το μυστικό που στο χωριό Accarioli στο Τυρρηνικό πέλαγος ζουν 300 κάτοικοι που έχουν ξεπεράσει τα εκατό! Το βότανο χρησιμοποιείται ευρύτατα στη μαγειρική των εν λόγω ιταλών αιωνόβιων οι οποίοι έχουν ξεπεράσει τα εκατό χωρίς να παρουσιάζουν καρδιαγγειακά νοσήματα ή άνοια.



«Ασπίδα» για τα καρδιοαγγειακά νοσήματα ένα ποτήρι κρασί, μεσογειακή διατροφή και άσκηση

Η έγκαιρη μεταφορά στο νοσοκομείο είναι καθοριστική για τη ζωή του ασθενούς με οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου, καθώς, σύμφωνα με στοιχεία, το 95% από αυτούς που μεταφέρονται έγκαιρα σε νοσοκομείο με αιμοδυναμικό εργαστήριο επιβιώνουν, ενώ αντίθετα εάν δεν αντιμετωπιστεί άμεσα «ο φονιάς», όπως αποκαλείται από τους καρδιολόγους το οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου, σκοτώνει χωρίς διακρίσεις