Σάββατο 11 Ιουλίου 2026 -

μέσα κοινωνικής δικτύωσης



Η Αυστραλία διπλασιάζει τα πρόστιμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για λογαριασμούς ανηλίκων

Η αυστραλιανή κυβέρνηση προχωρά στην αυστηροποίηση της νομοθεσίας για την προστασία των ανηλίκων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σχεδιάζοντας να διπλασιάσει τα πρόστιμα που θα επιβάλλονται σε πλατφόρμες όπως τοFacebook και το Instagram, εφόσον αποτυγχάνουν να εμποδίσουν παιδιά κάτω των 16 ετών να διατηρούν λογαριασμούς.



Βρετανία: Απαγόρευση στους κάτω των 16 ετών στην πρόσβαση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ δήλωσε σήμερα ότι θα απαγορεύσει την πρόσβαση των προσώπων κάτω των 16 ετών στους ιστότοπους μέσων κοινωνικής δικτύωσης και θα επιβάλει περιορισμούς στις πλατφόρμες στοιχηματισμού και ζωντανού streaming, σε μια αντίδραση στις μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας η οποία, σύμφωνα με το Ρόιτερς, προχωράει μακρύτερα από εκείνη οποιασδήποτε άλλης χώρας.



CNN: «Οι Ιρανοί δεν είδαν με καλό μάτι το γεγονός ότι ο Τραμπ χρησιμοποίησε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να διαπραγματευτεί

Αμερικανοί αξιωματούχοι ισχυρίστηκαν ότι κάποια μέλη στο επιτελείο του Ντόναλντ Τραμπ πιστεύουν πως υπάρχει διχογνωμία στο εσωτερικό του Ιράν, σχετικά με τις διαπραγματεύσεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες.



Και η Κύπρος απαγορεύει την πρόσβαση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τους κάτω των 15 ετών. Πως θα γίνεται η επαλήθευση της ηλικίας

Η Κύπρος ανακοίνωσε πώς πλέον η ελάχιστη ηλικία για τη δημιουργία και διατήρηση λογαριασμού σε πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης θα είναι τα 15 έτη.

Σύμφωνα με όσα αναρτήθηκαν από τον Πρόεδρο Νίκο Χριστοδουλίδη, η σχετική πρόταση θα ενσωματωθεί εντός του έτους στην εθνική εφαρμογή «Ψηφιακός Πολίτης».



Νέο μήνυμα της CIA στο διαδίκτυο για τους Ιρανούς που θέλουν να επικοινωνήσουν με ασφάλεια

Η Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών (CIA) των ΗΠΑ ανήρτησε νέες οδηγίες στην περσική γλώσσα για τους Ιρανούς που επιθυμούν να επικοινωνήσουν μαζί της με ασφάλεια.



Νέα στοιχεία για την εξαφάνιση του 33χρονου γιατρού: Δραστηριότητα σε λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ανεξήγητη κίνηση με ψηφιακά ίχνη του 33χρονου γιατρού που αγνοείται από τις 7 Δεκεμβρίου, ανέφερε φίλος του που κατοικεί στη Σουηδία. Τις τελευταίες ημέρες υπάρχει δραστηριότητα στον λογαριασμό κοινωνικής δικτύωσης του 33χρονου Αλέξη Τσικόπουλου, ανέφερε η πληροφορία που ερευνούν οι αρμόδιες αρχές με την ελπίδα ότι θα δοθούν ενδείξεις ότι είναι ζωντανός.