Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

μερα



Για τρίτη μέρα οι πυρκαγιές καίνε Κινέτα και Καλλιτεχνούπολη

Στην ευρύτερη περιοχή της Κινέτας, η φωτιά έχει πλέον δύο μέτωπα, το ένα προς τους Αγίους Θεοδώρους και το άλλο προς Αλεποχώρι. Σημειώνεται, ότι χθες εκκενώθηκαν με προτροπή των τοπικών Αρχών, τρεις οικισμοί στο Λουτράκι (Λεοντάρι, Νέα Πολιτεία και Κατσιβίρι), καθώς και κατασκήνωση στο Αλεποχώρι.



Η χώρα μας γιορτάζει την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής

Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής καθιερώθηκε από τον υπουργό πολιτισμού Ζακ Λανγκ, στο Παρίσι, το 1982, και πέρασε τα γαλλικά σύνορα το 1985, με την Αθήνα, ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, να γίνεται η πρώτη - εκτός Γαλλίας- πόλη, στην οποία πραγματοποιήθηκε η Γιορτή της Μουσικής.



Βολιβία: Με αίμα βάφτηκε η πρώτη μέρα του καρναβαλιού

Το Σάββατο ήταν η πρώτη μέρα του καρναβαλιού στη Βολιβία, αλλά η χαρά και το κέφι έδωσαν τη θέση τους στο αίμα και τα δάκρυα.

Όπως ανέφερε η Αστυνομία από διάφορα περιστατικά που συνέβησαν έχασαν τη ζωή τους συνολικά 21 άνθρωποι και τραυματίστηκαν 72. Το πιο σοβαρό ήταν η έκρηξη μιας φιάλης αερίου από την οποία σκοτώθηκαν 8 άνθρωποι και τραυματίστηκαν 47.



8 Δεκεμβρίου: Μαύρη μέρα για τα Χανιά - Το ναυάγιο της Φαλκονέρας και το αεροπορικό στην Κερατέα

Μνήμες από τις δύο μεγαλύτερες τραγωδίες που έχουν βιώσει τα Χανιά και η Κρήτη «ζωντανεύουν» και σήμερα 8η Δεκεμβρίου 2017.

Η 8η Δεκεμβρίου, με ομόφωνη απόφαση που είχε πάρει, στις 9 Δεκεμβρίου του 1969, το δημοτικό συμβούλιο της πόλης, κηρύχτηκε ως αποφράδα ημέρα για τα Χανιά καθώς μέσα σε τρία χρόνια η πόλη δύο φορές βυθίστηκε στο πένθος



Πορτογαλία: Μαίνονται για 3η μέρα οι φωτιές - Στους 63 οι νεκροί

Πάνω από χίλιοι πυροσβέστες συνέχιζαν ακόμη σήμερα τη μάχη με τις φλόγες στην κεντρική Πορτογαλία, συνεχίζοντας τις προσπάθειες να θέσουν υπό έλεγχο τη γιγαντιαία δασική πυρκαγιά η οποία στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 63 ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένου ενός Γάλλου πολίτη, συγκλονίζοντας τη χώρα της Ιβηρικής.



Δίαιτα «μέρα παρά μέρα»: Τι πρέπει να γνωρίζετε πριν την ξεκινήσετε

Η δίαιτα «μέρα παρά μέρα» διαφέρει από τις κλασικές δίαιτες καθώς όσοι την ακολουθούν μπορούν τη μία μέρα να τρώνε ό,τι θέλουν και την επομένη να μένουν σχεδόν νηστικοί.