Πέμπτη 09 Μαΐου 2024 -

μελισσοκομοι



Ξεκινούν οι αιτήσεις στήριξης για τους πληγέντες κτηνοτρόφους και μελισσοκόμους Θεσσαλίας, Β. Φθιώτιδας και Έβρου

Στα πλαίσια διυπουργικής σύσκεψης ο υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Λευτέρης Αυγενάκης ανακοίνωσε την έναρξη λειτουργίας της ειδικής ηλεκτρονικής πλατφόρμας από την Δευτέρα (4.3.2024), όπου οι πληγέντες από την θεομηνία Daniel κτηνοτρόφοι και μελισσοκόμοι Θεσσαλίας, Βόρειας Φθιώτιδας και Έβρου θα μπορούν να υποβάλουν αίτημα στήριξης.



Μετά τους αγρότες κατεβαίνουν στο Σύνταγμα και οι μελισσοκόμοι – Αύριο η πανελλαδική κινητοποίησή τους

Μετά τους αγρότες, και οι μελισσοκόμοι κατεβαίνουν στο Σύνταγμα, καθώς έχουν προγραμματίσει για αύριο Πέμπτη (22/2), πανελλαδική κινητοποίηση στην Αθήνα.

Ο σκοπός της κινητοποίησης είναι να διατυπωθούν αιτήματα για άμεσες λύσεις σε χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μελισσοκόμοι.



Πάτρα: Ο Μελισσοκομικός Σύλλογος Αχαΐας έστησε κυψέλες στην πλατεία Γεωργίου

Ο Μελισσοκομικός Σύλλογος Αχαΐας, το πρωί της Τρίτης (13/2), προχώρησε σε κινητοποίηση στήνοντας κυψέλες στην πλατεία Γεωργίου στην Πάτρα.

Σε δηλώσεις του σε τοπικό μέσο, ο πρόεδρος του Συλλόγου αναφέρθηκε στα ζητήματα αιχμής των κινητοποιήσεών τους.



Λάρισα: Οργή μελισσοκόμων – «Μας πνίξανε, μας κάψανε…»

Σε εξέλιξη είναι η μηχανοκίνητη διαμαρτυρία Μελισσοκομικών Συλλόγων της Θεσσαλίας στους δρόμους της Λάρισας, αναδεικνύοντας τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος, τα οποία γιγαντώθηκαν μετά τις πλημμύρες.



Προσοχή στους μελισσοκόμους για την αντιπυρική περίοδο ζητά η Περιφέρεια Αττικής

Συνάντηση με μελισσοκόμους της περιοχής του Υμηττού για την καλύτερη συνεργασία τους κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου, είχε ο αντιπεριφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Καραμέρος, στο πλαίσιο της ετοιμότητας του μηχανισμού πυρόσβεσης.