Τετάρτη 15 Μαΐου 2024 -

Μελίνα Μερκούρη



Η συγκλονιστική μεταμόρφωση της Κατερίνας Διδασκάλου σε Μελίνα Μερκούρη

Τριάντα χρόνια έχουν περάσει από τον θάνατο της Μελίνας Μερκούρη, με τη ζωή της να γίνεται ταινία για τον κινηματογράφο όπως ανακοίνωσε η Κατερίνα Διδασκάλου. Η ηθοποιός θα ενσαρκώσει την Μελίνα Μερκούρη και το ανακοίνωσε μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram.



Ανδρουλάκης για τη συμπλήρωση 30 ετών από τον θάνατο της Μερκούρη: Στον δρόμο που χάραξε η Μελίνα

Τη δυναμική ζωή και την πολιτική δράση της Μελίνας Μερκούρη, 30 χρόνια από το θάνατο της εκθείασε ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης.



40 χρόνια από την έναρξη του αγώνα για την επιστροφή των μαρμάρων του Παρθενώνα

«Πρέπει να καταλάβετε τι σημαίνουν για μας τα Μάρμαρα του Παρθενώνα. Είναι η υπερηφάνειά μας, είναι οι θυσίες μας. Είναι το ευγενέστερο σύμβολο τελειότητας. Είναι φόρος τιμής στη δημοκρατική φιλοσοφία. Είναι οι φιλοδοξίες μας και το ίδιο τ’ όνομά μας. Είναι η ουσία της ελληνικότητας».



Aρχίζει στις 29 Ιανουαρίου το έτος Μελίνα Mερκούρη: Τι σχεδιάζει το υπουργείο Πολιτισμού

Αφιερωμένο στη Μελίνα Μερκούρη είναι το 2020 και οι εορτασμοί αρχίζουν από τις 29 του μήνα, όπως ανακοίνωσε η υπουργός Πολιτισμού. Το θέμα των Γλυπτών του Παρθενώνα θα είναι κυρίαρχο προφανώς στις δράσεις που θα γίνουν και εκτός Ελλάδας.



Στην Ιωάννα Κολλιοπούλου το θεατρικό βραβείο Μελίνα Μερκούρη

Μεγάλη νικήτρια του θεατρικού βραβείου Μελίνα Μερκούρη αναδείχτηκε η Ιωάννα Κολλιοπούλου για την ερμηνεία της στην παράσταση «Στέλλα Κοιμήσου» (Σκηνοθεσία: Γιάννης Οικονομίδης, Εθνικό Θέατρο).



Σαν σήμερα πριν 24 χρόνια έφυγε από την ζωή η Μελίνα Μερκούρη

Σαν σήμερα πριν 24 χρόνια έφυγε από την ζωή η Μελίνα Μερκούρη. Μια μαρτυρία ενός φημισμένου φωτογράφου, του Elite, ενός ιεροφάντη της φωτογραφικής τέχνης, όπως τον αποκαλεί ο Μίλτος Α.Λιδωρίκης, στο βιβλίο του «Elite: Μια επωνυμία που έγινε όνομα και ιστορία του Θεάτρου» (εκδόσεις Παρουσία 2017), περιγράφει τη Μελίνα Μερκούρη.