Τετάρτη 01 Μαΐου 2024 -

μείωση μισθών



Θλιβερή πρωτιά για την Ελλάδα - Πρώτη στην ΕΕ στην μείωση μισθών

Μία νέα  θλιβερή πρωτιά κατέκτησε η χώρα μας σύμφωνα με την έκθεση του Ευρωπαϊκού συνδικαλιστικού ινστιτούτου. Η Ελλάδα βρίσκεται στην πρώτη θέση ανάμεσα στις χώρες της ΕΕ στις οποίες σημειώθηκαν μειώσεις μισθών.Η πραγματική αξία των μισθών ,αν ληφθεί υπόψη το κόστος ζωής υποχώρησε στην Ελλάδα κατά 19.1% την περίοδο 2010-2017.



Αποκλειστικά στην Ελλάδα! Προσεχώς 90.000 δημόσιοι υπάλληλοι θα "ανεβαίνουν" μισθολογικά κλιμάκια, αλλά θα μειώνεται ο μισθός τους...

Ένας «μηχανισμός» μείωσης των καθαρών μηνιαίων αποδοχών λειτουργεί από τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους σε βάρος δεκάδων χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων με μεγάλα ποσά «προσωπικών διαφορών» στις συνολικές ακαθάριστες αμοιβές τους.
 


Σεισμός στο Δημόσιο: Μείωση μισθών και πάγωμα προσλήψεων ζητά η τρόικα

Νέα σκληρή γραμμή στο Δημόσιο επιλέγουν οι Θεσμοί ζητώντας περικοπές καθώς εκτιμούν ότι έχει  αυξηθεί η μισθολογική δαπάνη το τελευταίο δωδεκάμηνο. Ζητούν επίσης πάγωμα των προσλήψεων για τα επόεμνα δύο χρόνια.



Παγκόσμια πρωταθλήτρια η Ελλάδα στη μείωση μισθών λόγω της κρίσης

Η παγκόσμια οικονομική κρίση που ξέσπασε το 2007 είχε αντίκτυπο σε πολλές ευρωπαϊκές και όχι μόνο χώρες, οι οποίες βυθίστηκαν στην ύφεση, λαμβάνοντας σκληρά μέτρα για την ανάκαμψή τους. Η Ελλάδα, σύμφωνα με την έκθεση του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, είναι η χώρα που υπέστη τις μεγαλύτερες μειώσεις μισθών παγκοσμίως, καθώς και τη μεγαλύτερη αύξηση στα ποσοστά ανεργίας.