Σάββατο 11 Μαΐου 2024 -

μειώσεις μισθών



«Καταιγίδα» απολύσεων και μειώσεων στον ΑΝΤ1

Αναβρασμός επικρατεί στους διαδρόμους του ΑΝΤ1 ύστερα από την ξαφνική ανακοίνωση της απόλυσης τριών εργαζομένων.

Η διοίκηση του σταθμού αποφάσισε το τέλος ορισμένων δημοσιογράφων, ενώ ακούγεται έντονα πως αναμένονται κι άλλες εξίσου οδυνηρές αποφάσεις. Με άλλα λόγια, οι απολύσεις αυτές δεν θα είναι οι τελευταίες.



Οι δικαστές ανησυχούν ότι έρχονται μειώσεις μισθών από το νέο ειδικό μισθολόγιο

Την  έντονη αντίδρασή τους εξέφρασαν στον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών   Γιώργο Χουλιαράκη  έξι δικαστικές Ενώσεις για τα  κυβερνητικά σχέδια περί      περαιτέρω   μειώσεων των αποδοχών τους, ενώ για την καταβολή των αναδρομικών των δικαστών ο κ.  Χουλιαράκης τους παρέπεμψε να το κουβεντιάσουν   μετά τον Σεπτέμβριο του 2018.
         



Που θα γίνουν μειώσεις μισθών και συντάξεων στο Δημόσιο

Και το δημόσιο τομέα θα αγγίξει πλέον η ανάγκη για εξοικονόμηση πόρων μέσω της μείωση των κρατικών δαπανών. Εκατοντάδες χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι θα υποστούν μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, κάτι που φαίνεται και από την έκθεση της Κομισιόν.



Στάση εργασίας και απεργία στο MEGA για τις μειώσεις μισθών

Τετράωρη στάση εργασίαςαπό τις 18:00 μέχρι τις 22:00 προκήρυξε για τους εργαζόμενους του MEGA η Ένωση Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής (ΕΤΙΤΑ), αντιδρώντας στις μειώσεις μισθών που προωθεί η διοίκηση του σταθμού.



Κι άλλες μειώσεις μισθών στον ΑΝΤ1

Νέες μειώσεις αποδοχών στον όμιλο ΑΝΤ1 κατά 20%,με την υπογραφή νέων ατομικών συμβάσεων στον τηλεοπτικό σταθμό της οικογένειας Κυριακού.