Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

μεγας



Μέγας Εσπερινός των Χριστουγέννων στη Νέα Ιωνία

Mε κατάνυξη τελέσθηκε την Κυριακή 24 Δεκεμβρίου 2017 ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός επί τη μεγάλη Δεσποτική εορτή των Χριστουγέννων, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ.



Οι 9 «ζωές» του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην πορεία του προς ανατολάς

Ο Μέγας Αλέξανδρος οδήγησε τα Ελληνικά στρατεύματα μέχρι την άκρη του κόσμου, καταστρέφοντας την παντοδύναμη Περσική Αυτοκρατορία.

Όμως, πάντοτε οδηγούσε στην μάχη τα στρατεύματά του, από την πρώτη γραμμή. Αυτό τον έκανε κάτοχο πλείστων τραυμάτων, που θα μπορούσαν πολύ εύκολα να του έχουν πάρει τη ζωή.

Δείτε το βίντεο:



Μέγας πολυαρχιερατικός Εσπερινός στο "Βήμα του Γαλλίωνος"

Οι λατρευτικές Εκδηλώσεις προς τιμήν του Ιδρυτού της τοπικής Εκκλησίας και Πολιούχου Κορίνθου Αγίου Αποστόλου Παύλου κορυφώθηκαν το διήμερο 28-29 Ιουνίου 2017, το οποίο έληξε με τον Μέγα Πολυαρχιερατικό Εσπερινό στο «Βήμα του Γαλλίωνος», στην Αρχαία Κόρινθο.



Τα παράξενα της εκστρατείας του Μεγάλου Αλεξάνδρου

Ο Μακεδόνας στρατηγός, ο σπουδαίος ηγεμόνας, πέρασε στην Ιστορία και κέρδισε μία θέση στην αιωνιότητα καθώς κατάφερε να κατακτήσει το μεγαλύτερο μέρος του τότε γνωστού κόσμου. Αφού επικράτησε στην Ελλάδα, εκστράτευσε κατά των Περσών, πέρασε στη Μικρά Ασία και έφτασε μέχρι τις Ινδίες, υποτάσσοντας τους λαούς που βρέθηκαν στο δρόμο του.
 


Το αγαπημένο άλογο του Μεγάλου Αλεξάνδρου πως πήρε το όνομά του

Κανένα ίσως άλογο στην ιστορία δεν είχε την τύχη της επωνυμίας του Βουκεφάλα, του μοναδικού ίσως αλόγου που μοιράστηκε ένα μέρος από τη δόξα του αναβάτη του, ακολουθώντας και εισπράττοντας, ταυτόχρονα, την εξέλιξη της μορφής του Αλεξάνδρου από ιστορική σε μυθική, και τη μετατροπή της εκστρατείας του από συγκροτημένη χρονική αλληλουχία γεγονότων σε υπερφυσική περιήγηση στον κόσμο των θαυ



Ο αθάνατος Αλέξανδρος ο Μέγας: Ο βασιλιάς των Μακεδόνων που κατέκτησε το μεγαλύτερο μέρος του τότε γνωστού κόσμου!

Ο νεαρός ηγεμόνας του βασιλείου της Μακεδονίας θα κατάφερνε σε μόλις 13 χρόνια να εξασφαλίσει τη συμμαχία των ελληνικών πόλεων-κρατών και να ολοκληρώσει την εκστρατεία για την κατάληψη όλης της περσικής αυτοκρατορίας.