Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

μεγαλοοφειλετες



Την Παρασκευή ξεκινούν οι πρώτοι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί από το Δημόσιο

Την Παρασκευή 27 Απριλίου ανοίγει η ηλεκτρονική πλατφόρμα eauction για πλειστηριασμούς και από το Δημόσιο.

Οι οφειλές για τις οποίες ρευστοποιούνται τα πρώτα ακίνητα, στα οποία περιλαμβάνονται οικόπεδα και κτήρια, προσεγγίζουν το 1 δισ. ευρώ.



Στη δημοσιότητα λίστα με μεγαλοοφειλέτες που χρωστούν συνολικά 19,7 δισ. στο δημόσιο

Νέα λίστα με 6.225 οφειλέτες «με ονοματεπώνυμο» που χρωστούν 19,7 δισ. στην εφορία και στα τελωνεία. Πρόκειται για φυσικά πρόσωπα, άσημοι οι περισσότεροι ή «μπροστινοί», βιτρίνες και «αχυράνθρωποι» χωρίς οικονομική επιφάνεια, που φορτώθηκαν «αμαρτήματα» άλλων για να τους κυνηγάει η εφορία.



Τελεσίγραφο ΕΦΚΑ: Έρχεται δημοσιοποίηση ονομάτων μεγαλοοφειλετών

Διορία έως τις 30 Νοεμβρίου θα έχουν οι 18.146 οφειλέτες του ΕΦΚΑ, με χρέη από 150.000 ευρώ και άνω, προκειμένου να ενταχθούν σε ρύθμιση, καθώς σε αντίθετη περίπτωση το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ) θα προχωρήσει στη δημοσιοποίηση των ονομάτων τους.



Στο στόχαστρο 13.000 «επαγγελματίες» μεγαλοοφειλέτες με φέσια 7,6 δισ. στα ασφαλιστικά ταμεία

Στο ΚΕΑΟ θα μεταφέρεται από 1/1/2017 κάθε ληξιπρόθεσμη οφειλή η οποία υπερβαίνει το ποσό των 150.000 ευρώ και η καταβολή της καθυστερεί για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο του έτους.



Έβγαλαν στη φόρα τους μεγαλοοφειλέτες του Δημοσίου

Στη δημοσιότητα έδωσε η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων τα 13.730 ονόματα οφειλετών του Δημοσίου με ληξιπρόθεσμα χρέη άνω των 150.000 ευρώ. Στη λίστα περιλαμβάνονται και εταιρείες που έχουν χρεοκοπήσει εδώ και χρόνια.

Πρόκειται για οφειλές, η καταβολή των οποίων καθυστερεί για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο του έτους.



Λίστα-φωτιά μεγαλοοφειλετών

Την ώρα που η… αγωνία του οικονομικού επιτελείου για την αύξηση των εσόδων κορυφώνεται, το αρμόδιο υπουργείο συντάσσει μία νέα λίστα μεγαλοοφειλετών του Δημοσίου.