Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 -

μεγαλη τριτη



Η Ακολουθία του Νυμφίου από το ψηφιακό κανάλι Pemptousia TV

Το ψηφιακό κανάλι PemptousiaTv μετέδωσε ζωντανά την Ακολουθία του Νυμφίου της Μεγάλης Τρίτης το απόγευμα της 27ης Απριλίου από τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Φανερωμένης Χολαργού.

Παρακολουθήστε:



ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ – Η Ακολουθία του Νυμφίου της Μ.Τρίτης από το Βατοπαιδινό Μετόχι στο Πόρτο Λάγος

Παρακολουθήστε από το Βατοπαιδινό Μετόχι του Αγίου Νικολάου στο Πόρτο Λάγος το Μέγα Απόδειπνο και την Ακολουθία του Νυμφίου της Εσπέρας της Μ.Τρίτης (Όρθρου Μεγάλης Τετάρτης).

ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΜΕΤΑΔΟΣΗ – ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ «ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ» 



Μεγάλη Τρίτη , 2η μέρα των Παθών και του Θείου Δράματος

Στην προνοητικότητα και την εγρήγορση είναι αφιερωμένη η Μεγάλη Τρίτη, με την παραβολή των δέκα παρθένων και το υπέροχης ποιητικής ομορφιάς, τροπάριο της Κασσιανής.



26 παραβιάσεις και εικονικές αερομαχίες πάνω από το Αιγαίο

Σε 26 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου προχώρησαν οκτώ τουρκικά αεροσκάφη τη Μ. Τρίτη, σε κεντρικό και νοτιοανατολικό Αιγαίο, ενώ σημειώθηκαν και τέσσερις εικονικές αερομαχίες μεταξύ ελληνικών και τουρκικών μαχητικών.



Μεγάλη Τρίτη: Των Δέκα Παρθένων

Κατά την Μεγάλη Τρίτη επιτελούμε ανάμνηση της περί των δέκα παρθένων γνωστής παραβολής του Κυρίου.

Η Εκκλησία μας καλεί να είμεθα έτοιμοι για να υποδεχθούμε, κρατούντες τις λαμπάδες των αρετών μας, τον ουράνιον Νυμφίο, τον Κύριον Ιησού, ο Οποίος θα έλθει αιφνίδια, είτε ειδικά κατά τη στιγμή του θανάτου μας, είτε γενικά κατά τη Δευτέρα Παρουσία.



Την Μεγάλη Τρίτη οι επικουρικές συντάξεις

Τη Μεγάλη Τρίτη 3 Απριλίου, προγραμματίζεται να πληρωθούν άλλες 5.000 νέες επικουρικές συντάξεις.

Από αυτές, οι 2.272 θα αφορούν σε αιτήσεις που υποβλήθηκαν από την 1η Ιανουαρίου 2015 και μετά. Συνεπώς, ειδικά αυτές οι επικουρικές συντάξεις έχουν υπολογιστεί με τη διαδικασία του μαθηματικού τύπου, όπως προβλέπει ο νόμος Κατρούγκαλου.