Τρίτη 25 Ιουνίου 2024 -

ΜέδουσαΡόδος: Εντοπίστηκε σπάνιο είδος μέδουσας από την Ερυθρά Θάλασσα με διάμετρο ένα μέτρο

Το σπάνιο είδος μέδουσας Rhopilema nomadica εντοπίστηκε πριν από λίγες ώρες στη Ρόδο προκαλώντας ανησυχία καθώς μπορεί να φτάσει έως και το ένα μέτρο διάμετρο, ενώ έχει ημισφαιρικό σχήμα και διαφανές – γαλαζωπό χρώμα.O Καμμένος στην κοινή άσκηση Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου «Μέδουσα 7»

Στην κοινή διακλαδική άσκηση Ελλάδας-Αιγύπτου, με τη συμμετοχή και της Κύπρου, «Μέδουσα 7» παρέστη ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, μαζί με τον Κύπριο ομόλογό του, Σάββα Αγγελίδη και τον Αιγύπτιο υπουργό Άμυνας, Μοχάμεντ Άχμετ Ζάκι.Tο ανεγκέφαλο πλάσμα που χρειάζεται... ύπνο

Η αιτία του ύπνου αποτελεί εδώ και χρόνια σημείο επιστημονικής διαμάχης. Μεταξύ των θεωριών που έχουν προταθεί, είναι ότι ο ύπνος βοηθά στη μνήμη, στη μάθηση, στην κυτταρική αναγέννηση κ.α.Πάτρα: Γυναίκα κινδυνεύει να μείνει με σημάδια για όλη της την ζωή μετά από επίθεση μέδουσας

Καταστροφικό ήταν το φετινό καλοκαίρι για τον Κορινθιακό. Γεμισε τσούχτρες και μέδουσες, με αποτέλεσμα οι λουόμενοι να μην μπορούν να κολυμπήσουν ελεύθερα.Σε πλήρη εξέλιξη η αεροναυτική άσκηση Ελλάδας και Αιγύπτου - Σαφές το "μήνυμα" στην Τουρκία (Φωτό)

Στο πλαίσιο της εν πλω φάσης της κοινής αεροναυτικής άσκησης μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου, «ΜΕΔΟΥΣΑ 1/2017», πραγματοποιήθηκαν οι δραστηριότητες της ημέρας διακεκριμένων επισκεπτών (DV Day), στη θαλάσσια περιοχή δυτικά Αλεξάνδρειας Αιγύπτου, επί της φρεγάτας «ΣΠΕΤΣΑΙ» και του ελικοπτεροφόρου «ENS ANWAR EL SADAT»Ψάρεψε μέδουσα τεσσάρων κιλών στον Κορινθιακό!

Το φετινό καλοκαίρι βρίσκεται στην κορύφωσή του, μαζί του όμως και η παρουσία των μεδουσών στον Κορινθιακό και Πατραϊκό Κόλπο. Παντού κολυμπούν μικροσκοπικές αλλά και λίγο μεγαλύτερες μέδουσες, το άγγιγμα των οποίων συνήθως είναι επώδυνο.

Στην παραλία Άκολης τις περασμένες μέρες, μικρό αγόρι «ψάρεψε» μια τεράστια μέδουσα βάρους 4-5 κιλών όπως φαίνεται στη φωτογραφία.