Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 -

μαζούτ



Συνεχίζονται οι εργασίες καθαρισμού των ακτών του παραλιακού μετώπου

Βελτιωμένη χαρακτηρίζεται η συνολική εικόνα στη θαλάσσια περιοχή του Σαρωνικού κόλπου μετά τη βύθιση του δεξαμενόπλοιου «Αγία Ζώνη ΙΙ», ενώ την ίδια ώρα οι επιχειρήσεις απορρύπανσης συνεχίζονται.



Καθαρά τα οστρακοειδή από το μαζούτ

Ολοκληρώθηκαν από το Γενικό Χημείο του Κράτους οι πρώτοι δειγματοληπτικοί έλεγχοι σε οστρακοειδή από το Σαρωνικό.

«Τα αποτελέσματα είναι καθαρά», ανέφεραν πηγές από το υπουργείο Οικονομικών .Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι έλεγχοι συνεχίζονται.



Συναγερμός από τους επιστήμονες για το μαζούτ: Από τη θάλασσα στην τροφική αλυσίδα

Η απομάκρυνση της πετρελαιοκηλίδας δεν συνεπάγεται «εξαφάνιση» των συνεπειών επισημαίνουν οι επιστήμονες.

Και συμβουλεύουν τους καταναλωτές να μείνουν μακριά από θαλασσινά που έχουν οσμή πετρελαίου, καθώς με τη «γαλακτοποίηση» του πετρελαίου, διάφορες επιβλαβείς ουσίες περνούν στη σάρκα ψαριών και οστρακοειδών.



Κουρουμπλής: Αν αποδειχθεί ότι έχω ευθύνη, έχω την γενναιότητα να την αναλάβω

«Αν αποδειχθεί ότι έχω ευθύνη, έχω την γενναιότητα να την αναλάβω» δήλωσε ο υπουργός Ναυτιλίας κ. Π. Κουρουμπλής, υπογραμμίζοντας ότι την ευθύνη για τα σχέδια απορρύπανσης την έχει το Λιμενικό.



Σωματίδια μαζούτ στον βυθό! Σοκαριστικό βίντεο από την παραλία στη Γλυφάδα

Σωματίδια μαζούτ αιωρούνται στον βυθό της παραλίας στη Γλυφάδα, μόλις 100 μέτρα από την πρώτη μαρίνα. Το σοκαριστικό βίντεο ανήρτησε στο προφίλ του στο facebook, o δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου.



Τους βγάζει όλους... τρελούς: Ο Παπαχριστόπουλος των ΑΝΕΛ πήγε για μπάνιο στη Βούλα και διαβεβαιώνει ότι δεν είδε καμία κηλίδα!

Παρά τις επανειλημμένες συστάσεις του ΚΕΕΛΠΝΟ και του υπουργείου Υγείας στους πολίτες να μην κολυμπούν στα μολυσμένα νερά των ακτών της Αττικής, πολλοί αδιαφορούν, αψηφώντας τις επιπτώσεις που μπορεί να επιφέρει αυτό στην υγεία τους.