Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

Μάζης



Μάζης: "Σχηματίζεται ανθελληνικό τρίγωνο Αλβανία – Σκόπια – Τουρκία"

Σημαντικές ανησυχίες εκφράζει ο καθηγητής Οικονομικής Γεωγραφίας και Γεωπολιτικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών Ιωάννης Θ. Μάζης, ανατρέποντας τον μύθο της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ότι δήθεν η ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ θα λειτουργήσει υπέρ της Ελλάδος. Ο κ.



Μάζης: Τουρκική προβοκάτσια το επεισόδιο στη Ρόδο. Θα το επιχειρήσουν ξανά

Για οργανωμένη προβοκάτσια της Τουρκίας η οποία όμως δεν έτυχε της υποστηρίξεως των ΗΠΑ κάνει λόγο ο καθηγητής Γεωπολιτικής και Οικονομικής Γεωγραφίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Ιωάννης Μάζης, μιλώντας στον realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Στραβελάκη με αφορμή το χθεσινό επεισόδιο ανοιχτά της Ρόδου με το τουρκικό εμπορικό πλοίο.



Μάζης: Φοβάμαι ότι θα διασπαστούν τα Σκόπια

Την εκτίμηση ότι η εκλογή αλβανόφωνου προέδρου στη Βουλή των Σκοπίων, που είναι ακυβέρνητα πάρα πολύ καιρό, σχετίζεται με το όραμα του σουλτάνου της Αλβανίας, Έντι Ράμα για τη δημιουργία μίας “μεγάλης” Αλβανίας έκανε ο καθηγητής οικονομικής γεωγραφίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών Ιωάννης Μάζης μιλώντας στον realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Στραβελάκη.



Μάζης για Ερντογάν: Οδηγός μεθυσμένος που πηγαίνει με 300 χλμ πάνω σε τοίχο

Αδιέξοδη θεωρεί την πολιτική του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο καθηγητής Οικονομικής Γεωγραφίας στο Τμήμα Τουρκικών Σπουδών και Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Ιωάννης Μάζης, ο οποίος μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM» παρομοίασε τον τούρκο Πρόεδρο με «οδηγό μεθυσμένο που πηγαίνει με 300 χλμ πάνω σ' έναν τοίχο».