Τετάρτη 08 Μαΐου 2024 -

μαθηματικός



Ο μαθηματικός Μάικλ Ατίγια ισχυρίζεται ότι έλυσε την Υπόθεση Ρίμαν

Ένας διάσημος και υπερήλικας πλέον Βρετανός μαθηματικός, ο 89χρονος Μάικλ Ατίγια, ανακοίνωσε ότι έλυσε τη λεγόμενη «Υπόθεση Ρίμαν», η οποία παραμένει άλυτη από το 1859 που την παρουσίασε ο γερμανός μαθηματικός Γκέοργκ Μπέρνχαρντ Ρίμαν.



Η πρώτη συνέντευξη του Κωνσταντίνου Δασκαλάκη μετά το διεθνές βραβείο Μαθηματικών

Όταν πριν από κάποια χρόνια ήταν ακόμη μαθητής ή φοιτητής στην Αθήνα, δεν μπορούσε ποτέ να διανοηθεί ότι θα κατακτούσε ένα από τα σημαντικότερα διεθνή μαθηματικά βραβεία. Και τώρα που το βραβείο Nevanlinna είναι πλέον δικό του, το μυαλό του Κωνσταντίνου Δασκαλάκη, ενός από τους σημαντικότερους Έλληνες επιστήμονες της διασποράς, στρέφεται στην πατρίδα του, την Ελλάδα.



Κωνσταντίνος Δασκαλάκης: Ο Έλληνας Αϊνστάιν που μας κάνει περήφανους στο εξωτερικό

Ο Κωνσταντίνος Δασκαλάκης είναι ένας από τους πιο έξυπνους ανθρώπους πάνω στη Γη σήμερα, από τα πλέον φωτεινά και αναλυτικά μυαλά, ο Αϊνστάιν της εποχής μας.



Maria Reiche: H Google τιμά τη διάσημη Γερμανίδα μαθηματικό και αρχαιολόγο

Η Γερμανίδα μαθηματικός και αρχαιολόγος Maria Reiche (Μαρία Ράιχε, 1903 - 1998) έχει σήμερα την τιμητική της, αφού η Google της αφιερώνει το σημερινό της doodle, με αφορμή τη συμπλήρωση 115 χρόνων από τη γέννησή της.



Τι κάνει σήμερα ο πρώτος των πρώτων των Πανελληνίων του 1990;

Το όνομα του Κωνσταντίνου Τρίγγου μπήκε στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων το 1990, όταν πέρασε πρώτος στο Μαθηματικό Πάτρας.

Ο ίδιος λέει ότι διάβαζε με σύστημα και έτσι πέρασε, ενώ τη σχολή την έβγαλε σε 5 χρόνια και παράλληλα εργαζόταν στον φούρνο του πατέρα του στην Πάτρα.



Η Google αφιερώνει στα 200 χρόνια από τη γέννηση του μαθηματικού Τζορτ Μπουλ

Η Google με ένα μαθηματικό doodle τιμά και αφιερώνει στην 200η επέτειο από τη γέννηση του Τζορτζ Μπουλ.

Ο  George Boole ήταν Άγγλος μαθηματικός, φιλόσοφος και μελετητής της λογικής. Γεννήθηκε σαν σήμερα, 2 Νοεμβρίου 1815 και πέθανε στις 8 Δεκεμβρίου 1864.