Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

μαστος



Καρκίνος του μαστού: Τα ύπουλα σημάδια που δεν πρέπει να αγνοήσετε!

Τα συμπτώματα του καρκίνου του μαστού που γνωρίζουν οι περισσότεροι άνθρωποι είναι το εξής ένα: ο όγκος στο στήθος.



Μαστός: Πώς θα αποτρέψετε την εκδήλωση καρκίνου

Αναμφισβήτητα το γυναικείο στήθος αποτελεί αέναο σύμβολο θηλυκότητας και μητρότητας. Είναι ταυτόσημο του γυναικείου φύλου και η ιδέα και μόνο της απώλειας ή αλλοίωσής του λόγω κακοήθειας προκαλεί τρόμο στις γυναίκες όλων των ηλικιών.



Καρκίνος του μαστού: Τα 9 προειδοποιητικά σημάδια

Ο καρκίνος του μαστού είναι η μια από τις πιο κοινές μορφές της νόσου. Δεν είναι τυχαίο ότι οι γιατροί συνιστούν τακτικούς ελέγχους για να εντοπιστεί εγκαίρως ο καρκίνος του μαστού και να αυξηθούν ραγδαία οι πιθανότητες επιβίωσης.



Καρκίνος μαστού: Τι προβλέπουν οι νέες κατευθυντήριες οδηγίες για την παράταση του προσδόκιμου ζωής

Ο καρκίνος του μαστού είναι η συχνότερη μορφή καρκίνου στις γυναίκες, ενώ μόνο στο Ηνωμένο Βασίλειο καταγράφονται 55.000 νέα περιστατικά κάθε χρόνο.

Αν και τα ποσοστά επιβίωσης έχουν βελτιωθεί σημαντικά από τη δεκαετία του 1990, η ασθένεια παραμένει μια από τις κύριες αιτίες θανάτου στις γυναίκες.



Καρκίνος μαστού: Πόσο μειώνεται ο κίνδυνος όσο μειώνεται το σωματικό βάρος

Οι υπέρβαρες γυναίκες μέσης ηλικίας μπορούν να μειώσουν αισθητά τον κίνδυνο να εμφανίσουν καρκίνο του μαστού αν καταφέρουν να απαλλαγούν από τα παραπανίσια κιλά τους, διαπίστωσαν επιστήμονες από το ερευνητικό κέντρο City of Hope στην Καλιφόρνια.

 

 



Καρκίνος του μαστού: Μπορεί να επανεμφανισθεί ακόμη και 20 χρόνια μετά τη θεραπεία

Οι καρκίνοι του μαστού που είναι θετικοί για υποδοχείς οιστρογόνων, μπορεί να επανεμφανισθούν ακόμη και 20 χρόνια μετά την αρχική διάγνωση και θεραπεία τους, σύμφωνα με μια νέα διεθνή επιστημονική έρευνα.