Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

μάσκες



Όλα έτοιμα για το καρναβάλι της Βενετίας – Ίσως η τελευταία φορά που θα είναι δωρεάν για το κοινό

Εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες στο καρναβάλι της Βενετίας θα απολαύσουν φέτος, ενδεχομένως για τελευταία φορά, τη δωρεάν πρόσβαση στην ιστορική πόλη της Ιταλίας, προτού τεθεί σε ισχύ το πολυσυζητημένο μέτρο του εισιτηρίου. Στόχος του μέτρου είναι να μειωθεί ο αριθμός των επισκεπτών.



Συνεδριάζει η Εθνική Επιτροπή Λοιμώξεων – Σκέψεις για εκ νέου επιβολή μάσκας σε νοσοκομεία και μονάδες φιλοξενίας

Η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού και γρίπης που παρατηρείται τις τελευταίες εβδομάδες, έχει χτυπήσει ξανά «καμπανάκι» στις Αρχές.

Με δεδομένη την αύξηση, συνεδριάζει σύμφωνα με την ΕΡΤ, η Εθνική Επιτροπή Λοιμώξεων, η οποία εξετάζει το ενδεχόμενο να επιβάλλει εκ νέου την υποχρεωτική χρήση μάσκας σε νοσοκομεία και μονάδες φιλοξενίας ατόμων με προβλήματα υγείας.



Πώς θα εορτασθεί φέτος το Πάσχα: Οι προβληματισμοί, τα μέτρα και η συνεδρίαση της ΔΙΣ

Μόλις δύο εβδομάδες απομένουν μέχρι τη Μεγάλη Εβδομάδα και εύλογος είναι ο προβληματισμός των πιστών για τα μέτρα που θα ισχύσουν φέτος στους ναούς, μετά από δύο χρόνια περιορισμών λόγω πανδημίας.



Τον Σεπτέμβριο επιστρέφει η υποχρεωτική μασκοφορία - Τέλος λιανεμπόριο & εστίαση για ανεμβολίαστους

Τα μέτρα, θα έχουν ισχύ από τα μέσα Σεπτεμβρίου, πιθανότατα μαζί με το άνοιγμα των σχολείων αν και δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να ξεκινήσουν να ισχύουν και λίγο νωρίτερα.

Ως προς τα μέτρα που έχουν «κλειδώσει» σύμφωνα με πληροφορίες είναι: 



Ολυμπιακοί Αγώνες - βόλεϊ: Ο λόγος που οι Βραζιλιάνοι παίζουν με μάσκες

Δύο παίκτες του βόλεϊ της Βραζιλίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο φοράνε μάσκες κατά του κορωνοϊού. Εξήγησαν το λόγο που το κάνουν...

Ο Λούκας Σάατκαμπ και ο Μαουρίσιο Μπόργες εξέπληξαν με την παρουσία τους στις αναμετρήσεις της Εθνικής Βραζιλίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Φοράνε μάσκες την ώρα του αγώνα.



Α.Λινού-Μ.Παγώνη: «Οι εμβολιασμένοι κολλούν και μεταδίδουν τον κορωνοϊό - Να κάνουν self test και να φορούν μάσκες»

Η Αθηνά Λινού και η Ματίνα Παγώνη ομολόγησαν πως οι εμβολιασμένοι κολλούν και μεταδίδουν κανονικά τον κορωνοϊό και μάλιστα τους ζήτησαν να κάνουν self test πριν επιβιβαστούν σε πλοίο για να πάνε σε νησιά, αλλά και να συνεχίσουν να φορούν μάσκες.