Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΛΑΣ



Αγνώριστη η Α.Τζολί ως «Μαρία Κάλλας»: Δείτε τις πρώτες φωτογραφίες από τα γυρίσματα

Η ταλαντούχα ηθοποιός Αντζελίνα Τζολί βρίσκεται στο Παρίσι, για τα γυρίσματα της νέας ταινίας «Maria», που αφορά στη ζωή και την καριέρα της Μαρίας Κάλλας.

H 48χρονη ηθοποιός μοιάζει αγνώριστη καθώς υποδύεται την κορυφαία Ελληνίδα υψίφωνο.



Άνοιξε η έκθεση προσωπικών αντικειμένων της Μαρίας Κάλλας - Δείτε ΦΩΤΟ

Ξεκίνησε η λειτουργία της μόνιμης έκθεσης προσωπικών αντικειμένων και τεκμηρίων από τη ζωή και το έργο τηςΜαρίας Κάλλας στο Ολύμπια Δημοτικό Μουσικό Θέατρο Μαρία Κάλλας, το οποίο διαχειρίζεται ο Οργανισμός, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας δήμου Αθηναίων(ΟΠΑΝΔΑ).



Το «φάντασμα» της Μαρίας Κάλλας στοιχειώνει αυτές τις ημέρες το Παρίσι

«Εκείνη» εμφανίζεται χαμογελαστή στη σκηνή, φορώντας ένα λευκό φόρεμα και μετά υψώνεται η φωνή της, η αναγνωρίσιμη ανάμεσα σε χιλιάδες άλλες φωνή της. Η θεαματική εμφάνιση της Μαρίας Κάλλας χάρη σε ένα ρεαλιστικό ολόγραμμα έχει γοητεύσει το παρισινό κοινό, αφήνοντας ορισμένους άναυδους.



Μαρία Κάλλας: 41 χρόνια από τον θάνατο της σημαντικότερης μορφής της παγκόσμιας όπερας

Η Μαρία Κάλλας γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη στις 2 Δεκεμβρίου του 1923 ως Μαρία Άννα Σοφία Καικιλία Καλογεροπούλου, ήταν κορυφαία Ελληνοαμερικανίδα υψίφωνος και η πλέον γνωστή παγκοσμίως ντίβα της όπερας.



Έκθεση αφιερωμένη στη Μαρία Κάλλας, στο Ίδρυμα Ευγενίδου

Ο Ελληνικός Σύλλογος Μαρία Κάλλας οργανώνει την έκθεση «Maria Callas Αιώνια Πηγή Έμπνευσης», η οποία θα εγκαινιαστεί  στο Ίδρυμα Ευγενίδου σήμερα, Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου, και θα διαρκέσει έως και τις 23 Σεπτεμβρίου.



Μαρία Κάλλας: Δείτε τη μυστική δίαιτα που έκανε για να χάσει τα περιττά κιλά (βίντεο)

Οι φήμες λένε ότι η Μαρία Κάλλας πριν αποκτήσει την καλλίγραμμη σιλουέτα της ήταν περίπου 90 κιλά.

Γνώριζε καλά ότι η εμφάνισή της αποτελούσε εμπόδιο για την καριέρα της.
Η αδυναμία που είχε στο φαγητό η νεαρή υψίφωνος και ειδικά στα γλυκά, όπως κέικ και πουτίγκες, την έκανε να αποφεύγει συνεχώς τη δίαιτα.