Σάββατο 27 Απριλίου 2024 -

Μάλτα



Ελλάδα, Ιταλία, Μάλτα, Κύπρος συγκροτούν κοινό μέτωπο για το μεταναστευτικό απέναντι στην ΕΕ.. Ως εδώ, πάρτε μέτρα..

Σε κοινή δήλωση προέβησαν η Ελλάδα, Ιταλία, Μάλτα και Κύπρος για την κατάσταση του Μεταναστευτικού στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου υπογαμμίζοντας την ανάγκη να υπάρξει μία νέα ευρωπαϊκή πολιτική στην Μετανάστευση και το Άσυλο η οποία θα είναι εμπνευσμένη από τις αρχές της αλληλεγγύης και της ευθύνης η οποία θα μοιράζεται δίκαια μεταξύ όλων των κρατών μελών. 



Αποβιβάστηκαν στη Μάλτα οι 356 μετανάστες του Open Viking

Έπειτα από περισσότερες από δέκα ημέρες αναμονής οι 356 μετανάστες που επέβαιναν στο πλοίο Ocean Viking αποβιβάστηκαν στη Μάλτα, αφού έξι ευρωπαϊκές χώρες δέχθηκαν να τους υποδεχθούν, προς μεγάλη ανακούφιση των μη κυβερνητικών οργανώσεων SOS Μεσόγειος και Γιατροί χωρίς Σύνορα (MSF), οι οποίες είχαν ανακοινώσει την Παρασκευή ότι τελειώνουν οι προμήθειες στο πλοίο.



Σήμα κινδύνου από μετανάστες στη Μάλτα - Πάλευαν όλη νύχτα με τα κύματα!

Το ναυτικό της Μάλτας ανακοίνωσε σήμερα πως διέσωσε στη διάρκεια της περασμένης νύκτας 216 μετανάστες, οι οποίοι βρίσκονταν σε δύο σκάφη που κινδύνευαν στη θάλασσα.

Οι διασωθέντες αναμένονται να φθάσουν σήμερα στη Βαλέτα, την ίδια ημέρα που οι κάτοικοι της χώρας καλούνται στην κάλπη για τις Ευρωεκλογές.



O νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας στη Μάλτα είναι γιατρός! - "θα αγωνιστώ για την υγεία και για τον σεβασμό της ζωής"

Ο γιατρός Ζορζ Βέλα, 76 ετών, είναι ο νέος πρόεδρος της Δημοκρατίας της Μάλτας! Ως αρχηγός του κράτους υπογράφει νόμους που υιοθετεί το κοινοβούλιο.

 



Φρίκη: Σορός 17χρονου παραδόθηκε στους γονείς του χωρίς τα περισσότερα ζωτικά όργανα

Ένα περιστατικό που παραπέμπει σε ταινία μυστηρίου, παρά σε πραγματικό γεγονός, βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και δύο χρόνια μεταξύ Γερμανίας και Μάλτας...



Βρέθηκαν οι δολοφόνοι της δημοσιογράφου των Panama Papers στη Μάλτα

Η αστυνομία στη Μάλτα έχουν ταυτοποιήσει τουλάχιστον τρείς Μαλτέζους που όπως εκτιμά σχεδίασαν τη δολοφονία της δημοσιογράφου και μπλόγκερ Ντάφνι Καρουάνα Γκαλιζία πριν από 13 μήνες, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας The Sunday Times of Malta.