Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

μακεδονική γλώσσα



Μπαμπινιώτης: Μέγα λάθος η αναγνώριση «μακεδονικής» γλώσσας

«Μέγα λάθος» χαρακτήρισε την αναγνώριση της γλώσσας των Σκοπίων ως «μακεδονική» ο καθηγητής Γλωσσολογίας Γιώργος Μπαμπινιώτης και υπογράμμισε ότι η αναγνώριση αυτή δημιουργεί μια εστία η οποία θα δημιουργεί μειονοτικά θέματα.



Προσλήψεις στην ΕΥΠ όσων γνωρίζουν τη μακεδονική γλώσσα

Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ανακοίνωσε 302 προσλήψεις στην ΕΥΠ (Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών) και ένα από τα κριτήρια είναι η γνώση της μακεδονικής γλώσσας



Ζάεφ: Η συμφωνία των Πρεσπών προβλέπει μακεδονική γλώσσα

«Το δικαίωμα να χρησιμοποιούμε την μακεδονική γλώσσα μας γίνεται δεκτό και αναγνωρίζεται από την Ελλάδα», ανέφερε ο κ. Ζάεφ, όπως μεταδίδουν σκοπιανά μέσα ενημέρωσης.

Οι Πρέσπες προβλέπουν πως η ΠΓΔΜ δικαιούται να χρησιμοποιεί την «μακεδονική» γλώσσα, μολονότι δεν δεσμεύουν την Ελλάδα να την αποκαλεί κατ' αυτόν τον τρόπο.



Γ. Μπαμπινιώτης: «Δεν έπρεπε ποτέ να αναγνωρίσουμε «μακεδονική» γλώσσα»

Τη δική του απάντηση στις αναφορές του Ζόραν Ζάεφ περί «μακεδονικής γλώσσας» έδωσε ο καθηγητής γλωσσολογίας, Γιώργος Μπαμπινιώτης, τονίζοντας πως πρόκειται για βουλγαροσερβική γλώσσα που δυστυχώς δεχτήκαμε να τη λέμε «μακεδονική» και τώρα γεννάμε «ορέξεις».



Σκόπια: Η «μακεδονική» γλώσσα να γίνει μία από τις επίσημες της ΕΕ

Την πρόθεση της κυβέρνησης των Σκοπίων να θεωρήσει το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος της ερχόμενης Κυριακής ως έγκυρο, ακόμα και αν η συμμετοχή των πολιτών σε αυτό είναι χαμηλή, εξέφρασε από τις Βρυξέλλες ο αναπληρωτής πρωθυπουργός, αρμόδιος για Ευρωπαϊκές υποθέσεις, της γείτονος χώρας Μπουγιάρ Οσμάνι.



Συνεχίζει να πανηγυρίζει ο Ζάεφ: Όλος ο κόσμος αναγνωρίζει τη «μακεδονική» γλώσσα

Στα «κέρδη» των Σκοπίων από τη Συμφωνία των Πρεσπών μετά τη συνάντηση που είχε με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Μάικ Πενς, αλλά και το μήνυμα στήριξης του Γάλλου προέδρου, Εμμανουέλ Μακρόν αναφέρθηκε σε ανάρτησή του στο Twitter ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ.