Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

μαιος



Για τον Μάιο του 2020 αναβλήθηκε η δίκη των συλληφθέντων στο Κουκάκι

Τον Μάιο του 2020 αναμένεται να διεξαχθεί απο το αυτόφωρο δικαστήριο η δίκη των εννέα συλληφθέντων κατά την επιχείρηση τη αστυνομίας για την εκκένωση κατειλημμένων κτιρίων στο Κουκάκι.

Η δίκη επρόκειτο να διεξαχθεί σημερα αλλά οι συνήγοροι των εννέα κατηγορουμένων ζήτησαν και έλαβαν από το δικαστήριο αναβολή διότι όπως ανέφεραν δεν εχουν λάβει γνώση των στοιχείων της δικογραφίας.



Με δύο κάλπες σε κάθε εκλογικό τμήμα οι εκλογές του Μαΐου

Αλλαγές στη διεξαγωγή των αυτοδιοικητικών εκλογών και των ευρωεκλογών φέρνουν τέσσερις τροπολογίες που θα κατατεθούν στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών, που εισάγεται αύριο στην Ολομέλεια της Βουλής για ψήφιση.



Πονοκέφαλος για τον ΣΥΡΙΖΑ οι μεγάλοι δήμοι

Το γεγονός ότι οι αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου είναι πολύ πιθανόν να πάρουν χαρακτήρα κεντρικής πολιτικής μάχης, ενισχύει την προσπάθεια του Αλέξη Τσίπρα να «περάσει» κάποιες προτάσεις που διαφορετικά δύσκολα θα περνούσαν από τον κομματικό μηχανισμό.



Στο κόκκινο τα ληξιπρόθεσμα για το μήνα Μάιο

Στα 101,482 δισ. ευρώ ανήλθαν στο τέλος του Μαΐου φέτος οι συνολικές (παλαιές και νέες) ληξιπρόθεσμες οφειλές προς την εφορία, από 101,584 δισ. ευρώ τον Απρίλιο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).



Σε τουριστικά επαγγέλματα επτά στις δέκα προσλήψεις τον Μάιο

Θετικό ισοζύγιο προσλήψεων-αποχωρήσεων κατά 108.725 θέσεις εργασίας κατέγραψε το μήνα Μάιο το Πληροφοριακό Σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ» με περισσότερες από τις μισές θέσεις να αφορούν στον τομέα του τουρισμού.



21 νεκροί και 518 τραυματίες σε τροχαία που έγιναν μόνο στην Αττική, τον Μάιο

Σε τροχαία δυστυχήματα και ατυχήματα που σημειώθηκαν τον Μάϊο 2018 στην Αττική, 21 άτομα έχασαν τη ζωή τους και 518 τραυματίστηκαν συνολικά (15 σοβαρά και 503 ελαφρά).