Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

μαχητικα αεροσκαφη



Τελείωσε το ρεπό τους! Σούρτα φέρτα και πάλι στο Αιγαίο τα τουρκικά μαχητικά

Οι προκλήσεις των Τούρκων συνεχίζονται για ακόμα μια φορά στο Βορειοανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο, καθώς μπορεί να ήταν μονοψήφιος ο αριθμός παραβιάσεων αλλά σημειώθηκε μια εμπλοκή με δύο τουρκικά αεροσκάφη να ήταν οπλισμένα.



Ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη και κομάντος υψώνουν «ασπίδα» στην Κύπρο

Δυνάμεις της ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας και καταδρομείς βρίσκονται στην Κύπρο, καθώς από χθες και μέχρι την Πέμπτη 1 Νοεμβρίου θα διεξαχθούν κοινές ασκήσεις, στο πλαίσιο του ετήσιου προγράμματος της στρατιωτικής συνεργασίας της Λευκωσίας με το Τελ Αβίβ.



Εντυπωσιακές εικόνες: Μαχητικά αεροσκάφη κάνουν πρόβα πάνω από τη Θεσσαλονίκη -Για την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου

Τα μαχητικά αεροσκάφη και ελικόπτερα πετούν πάνω από την Θεσσαλονίκη.

Δεν πρόκειται για άσκηση, αλλά για τις πρόβες που έχουν ξεκινήσει για την στρατιωτική παρέλβαση για την 28η Οκτωβρίου. Κλειστή άλλωστε θα παραμείνει σήμερα και η εθνική οδός Θεσσαλονίκης-Μουδανιών από τις  07.30 το πρωί μέχρι και τις 16.00 το μεσημέρι.



Ελληνικά F-35 vs Τουρκικών F-35: Ποιος θα επικρατούσε;

Σε πάρα πολλούς στην Ελλάδα έχει δημιουργηθεί η άποψη πως η απάντηση στα τουρκικά F-35 είναι η αγορά ελληνικών F-35. «Αναλύσεις» από έγκριτους «δημοσιογράφους», με λίγο από συνομωσιολογία και μια δόση από προφητείες, βρήκαν σαν λύση στα τουρκικά F-35, την ακύρωση του εκσυγχρονισμού των F-16 και την αγορά F-35. Ουδεμία έκπληξης για το βάθος της σκέψης ορισμένων «αναλυτών». Ισχύει όμως;


Μαχητικά από την Κρήτη έδωσαν μήνυμα στο νέο στρατηγό της Τουρκίας

Μετά από πολύ καιρό η Τουρκία έστειλε χθες στο FIR Αθηνών δώδεκα μαχητικά αεροσκάφη F-16.



26 παραβιάσεις και εικονικές αερομαχίες πάνω από το Αιγαίο

Σε 26 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου προχώρησαν οκτώ τουρκικά αεροσκάφη τη Μ. Τρίτη, σε κεντρικό και νοτιοανατολικό Αιγαίο, ενώ σημειώθηκαν και τέσσερις εικονικές αερομαχίες μεταξύ ελληνικών και τουρκικών μαχητικών.