Σαλάτα ζυμαρικών με τόνο
Για ένα ελαφρύ, χαμηλό σε θερμίδες μεσημεριανό και νόστιμο σας προτείνουμε να φτιάξετε σαλάτα ζυμαρικών με τόνο.
Υλικά
Για ένα ελαφρύ, χαμηλό σε θερμίδες μεσημεριανό και νόστιμο σας προτείνουμε να φτιάξετε σαλάτα ζυμαρικών με τόνο.
Υλικά
Υλικά
600 φρέσκες πατάτες μικρές ή μετρίου μεγέθους
2 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
2 αβγά βρασμένα
2 κλωναράκια σέλερι
2 τρυφερά φρέσκα κρεμμυδάκια
2 αγγουράκια τουρσί
1 κ.σ. απαλή μουστάρδα
2 κ.σ. μαγιονέζα
2 κ.σ. στραγγιστό γιαούρτι
2 κ.σ. ξίδι
1 κ.σ. άνηθο
½ κ.γ. γλυκιά πάπρικα
Αλάτι
Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Λένε ότι η σημερινή μαγιονέζα, προέκυψε από μία τυχαία ανάμειξη υλικών. Το 1756 ο σεφτου Δούκα Ρισελιέ, θέλοντας να ετοιμάσει το δείπνο της γιορτής για την κατάκτηση του κάστρου Mahonnaise, θέλησε να φτιάξει μία σάλτσα με βάση τους κρόκους και την κρέμα γάλακτος. Αντί κρέμας, χρησιμοποίησε ελαιόλαδο με αποτέλεσμα την πρώτη μορφή της μαγιονέζας.