Σάββατο 04 Οκτωβρίου 2025 -

Μάγια

 

Πεντανόστιμο σταφιδόψωμο

Oι σταφίδες δίνουν στο σταφιδόψωμο τη γνωστή του γλύκα αλλά όπως φουσκώνουν, με το ψήσιμο, κάνουν και τη ζύμη γύρω τους ευχάριστα υγρή και μαλακή.

Υλικά



Πεντανόστιμα ρολάκια κανέλας

Εύκολη αυθεντική συνταγή για αφράτα ρολά κανέλας με γλάσο.

Υλικά

2 3/4 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 κ. σούπας ζάχαρη
1 κ. γλυκού αλάτι
2 1/4 κ. γλυκού μαγιά ξηρή (στιγμής)
1/2 φλ. νερό
1/4 φλ. γάλα
2 κ. σούπας βούτυρο
1 μεγάλο αυγό

Για τη γέμιση:



Πεντανόστιμα ρολάκια κανέλας

Εύκολη αυθεντική συνταγή για αφράτα ρολά κανέλας με γλάσο.

Υλικά

2 3/4 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 κ. σούπας ζάχαρη
1 κ. γλυκού αλάτι
2 1/4 κ. γλυκού μαγιά ξηρή (στιγμής)
1/2 φλ. νερό
1/4 φλ. γάλα
2 κ. σούπας βούτυρο
1 μεγάλο αυγό

Για τη γέμιση:



Σπιτικό τσουρέκι

Υλικά

1 κιλό αλεύρι για τσουρέκι (ή σκληρό αλεύρι)
3 φακελάκια ξηρή μαγιά
400 γρ. ζάχαρη
250 ml γάλα πλήρες, χλιαρό
150 ml νερό, χλιαρό
5 αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
200 γρ. βούτυρο, λιωμένο και χλιαρό
1 κ. γλ. αλάτι
2 κ. γλ. μαχλέπι, τριμμένο
1 κ. γλ. μαστίχα, κοπανισμένη
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1 αυγό για άλειμμα



Νηστίσιμα κουλούρια με πετιμέζι

Παραδοσιακή συνταγή για ανεβατά κουλουράκια με μαγιά ή προζύμι. Το πετιμέζι, το γαρίφαλο, το μοσχοκάρυδο και η κανέλα προσφέρουν απλόχερα τα αρώματά τους.

Υλικά