Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Μάγια



Μεξικό: Βρέθηκε σπηλιά σφραγισμένη από τους Μάγια με ανθρώπινους σκελετούς και λείψανα ζώων

Σε μια σπουδαία ανακάλυψη προχώρησαν ερευνητές που εκτελούσαν εργασίες σε μια τοποθεσία ταφής του αρχαίου πολιτισμού των Μάγια στο Μεξικό, καθώς βρήκαν ένα σφραγισμένο σπήλαιο και αφού έκαναν στην άκρη τον ογκόλιθο που σφράγιζε την είσοδο, βρήκαν ανθρώπινους σκελετούς και λείψανα από περισσότερα από 20 διαφορετικά είδη ζώων.



Ποιος Άγιος λύνει τα μάγια και ποιος προστατεύει από το κακό μάτι;

Είναι λάθος να πιστεύουμε ότι δεν υπάρχει «κακό μάτι», είναι μάλλον μια άποψη ενός άκρατου εγωκεντρισμού ανθρώπων που θεωρούν ότι τα ελέγχουν όλα! Φυσικά και υπάρχει «κακό μάτι» και το αποδέχεται με σοβαρή προσέγγιση και η Εκκλησία.

 

Γιατί ο Άγιος Κυπριανός θεωρείται ο Άγιος που λύνει τα μάγια;

Σύμφωνα με την θρησκευτική παράδοση ο Άγιος Κυπριανός είναι ο Άγιος στον οποίο προσεύχονται οι πιστοί που θεωρούν ότι έχουν «χτυπηθεί» από τη μαγεία.

Ποια όμως είναι η ιστορία πίσω από τον Άγιο Κυπριανό και γιατί αυτός ειδικά θεωρείται ως ο κατεξοχήν Άγιος κατά της μαγείας;



Μάσκα αρχαίου βασιλιά των Μάγια ανακαλύφθηκε στο Μεξικό

Μία μάσκα γυψοσανίδας με αληθινού προσώπου που απεικονίζει έναν από τους πιο γνωστούς ηγέτες του αρχαίου Μεξικού ανακαλύφθηκε στο παλάτι των Μάγια, σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Ανθρωπολογίας και Ιστορίας (INAH) της χώρας. 



Έξι μπύρες ή έξι ποτήρια κρασί την εβδομάδα κάνουν καλό στην καρδιά

Η κατανάλωση κρασιού ή μπύρας βοηθά στην πρόληψη καρδιαγγειακών νοσημάτων σύμφωνα με νέα μελέτη που διενεργήθηκε στη Μεγάλη Βρετανία.

 

Μάλιστα, η μελέτη προτείνει στους επικεφαλής του Υπουργείου Υγείας να ενημερώσουν τους πολίτες πως καταναλώνοντας έξι μπύρες ή έξι ποτήρια κρασί κάθε εβδομάδα ενισχύουν την υγεία της καρδιάς.