Τετάρτη 01 Μαΐου 2024 -

λύματα



Με κορονοϊό και γρίπη οι φετινές γιορτές – Στο 85-90% η αύξηση των αναπνευστικών ιών στα λύματα της Αττικής

Σημαντική είναι η αύξηση του ιικού φορτίου στα λύματα της Περιφέρειας Αττικής. Ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας Νίκος Θωμαΐδης μίλησε στην ΕΡΤ και δήλωσε ότι «η πραγματικότητα δείχνει ότι τον τελευταίο μήνα είχαμε πολύ μεγάλη αύξηση στο γενικό φορτίο στα λύματα τόσο του κορονοϊού, όσο και άλλων αναπνευστικών ιών όπως η γρίπη τύπου Α και του συγκυτιακού ιού».



Κέρκυρα: Λύματα στο ποτάμι! Αφόρητη δυσοσμία και νεκρά ψάρια - Δείτε ΦΩΤΟ!

Τραγική είναι η κατάσταση στο Ποτάμι στους Περουλάδες, στην Κέρκυρα.
Έντονη δυσοσμία, νεκρά ψάρια και ένα ποτάμι αφημένο στην τύχη του συνθέτουν την εικόνα σε μια από τις πιο τουριστικές περιοχές στην Κέρκυρα.

Δεν είναι η πρώτη φορά που κάτοικοι και επαγγελματίες καταγγέλλουν ότι στο ποτάμι πέφτουν λύματα.

Πρόβλημα στους σωλήνες



Λύματα αγωγού μολύνουν τη θάλασσα στη Μύκονο

Μεσα στην καρδιά του καλοκαιριού σημειώθηκε διαρροή μεγάλης έκτασης η οποία προκάλεσε την κινητοποίηση των αρχών και την προσφυγή γνωστού δικηγόρου στη δικαιοσύνη.



Αποσύρονται οι γαλάζιες σημαίες στη Ζάκυνθο λόγω λυμάτων!

Ως κεραυνός εν αιθρία έπεσε η είδηση της απόσυρσης όλων των γαλάζιων σημαιών του νησιού από την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης εξαιτίας καταγγελιών που υποβλήθηκαν προς το συγκεκριμένο Φορέα αναφορικά με τη διαχείριση των υγρών αποβλήτων και ειδικότερα τις εκροές λυμάτων στο ποτάμι του Αγίου Χαραλάμπη, στον πλάνο και εν γένει τη λειτουργία του Βιολογικού.



Κορινθία: Θλίψη και σπαραγμός για τον χαμό του 3χρονου Νίκου

Θλίψη έχει προκαλέσει όχι μόνο στην ευρύτερη περιοχή της Κορίνθου, αλλά και σε όλόκληρη την Ελλάδα ο αδόκητος χαμός του 3χρονου Νίκου που ανασύρθηκε νεκρός από βόθρο στην περιοχή «Θέατρο» το πρωί της Τρίτης.



Τραγωδία στο Χαμόγελο του Παιδιού: Νεκρός 3χρονος που έπεσε σε δεξαμενή με λύματα

Σοκ επικρατεί στην περιοχή της Αρχαίας Κορινθίας από την πτώση ενός τετράχρονου παιδιού σε δεξαμενή με λύματα.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική ο μικρός απεγκλωβίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του.

Κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες ο τρίχρονος έπεσε μέσα στον βόθρο που βρίσκεται μέσα στις εγκαταστάσεις του Χαμόγελου του Παιδιού.