Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

Λούβρο



Κρουαζιέρα (Τέχνης) θα σε πάω - Το Λούβρο σαλπάρει από την Αθήνα!

Το μουσείο του Λούβρου συνεργάζεται με τη γαλλική εταιρεία κρουαζιέρων πολυτελείας Ponant διοργανώνοντας δύο κρουαζιέρες Τέχνης – μία στον Περσικό και μία στη Μεσόγειο και την Αδριατική, η οποία θα καταλήξει στη Βενετία.



Νίκης της Σαμοθράκης: Έτοιμο το πρώτο πιστό αντίγραφο της στην Αλεξανδρούπολη

Ένα πιστό αντίγραφο του επιβλητικού μαρμάρινου αγάλματος, της Νίκης της Σαμοθράκης, που από το 1884 διαχέει το φως του ελληνικού πολιτισμού ανά την υφήλιο ως ένα από τα πιο εντυπωσιακά εκθέματα του Μουσείου του Λούβρου, δεσπόζει από χθες στην παραλιακή λεωφόρο της Αλεξανδρούπολης, ενδιάμεσο σταθμό, λίγους μήνες πριν ταξιδέψει στη «γενέτειρά» της, τη Σαμοθράκη.

 

Ο δράστης της επίθεσης στο Λούβρο

Το όνομα του 29χρονου που οργάνωσε και πραγματοποίησε την επίθεση στο Λούβρο, διέρρευσε από τα αραβικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.



Αιγύπτιος φέρεται πως είναι ο δράστης της επίθεσης στο Λούβρο

Ο άνδρας που επιτέθηκε σε μια στρατιωτική περίπολο στην είσοδο του Λούβρου σήμερα το πρωί έφτασε στη Γαλλία στις 26 Ιανουαρίου με αεροπορική πτήση από το Ντουμπάι.



Ο Ολάντ πλέκει το εγκώμιο των στρατιωτών που απέτρεψαν μια επίθεση στο Λούβρο

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ έπλεξε το εγκώμιο των στρατιωτών που πυροβόλησαν και τραυμάτισαν έναν ένοπλο στο Μουσείο του Λούβρου καθώς απέτρεψαν, όπως είπε, μια τρομοκρατική ενέργεια.