Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

Λούλα



Βραζιλία: Απέσυρε την υποψηφιότητά του ο Λούλα

Ο φυλακισμένος πρώην πρόεδρος της Βραζιλίας Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα απέσυρε την υποψηφιότητά του, επιτρέποντας στον νυν υποψήφιο αντιπροέδρο του Κόμματος των Εργαζομένων (PT) Φερνάντο Χαντάντ να διεκδικήσει την προεδρία στις εκλογές της 7ης Οκτωβρίου.

Ο κ. Λούλα τερματίζει έτσι μια νομική μάχη ενάντια στην απαγόρευση της υποψηφιότητά του λόγω της καταδίκης του για διαφθορά.



Βραζιλία: Κατατέθηκε και επίσημα η υποψηφιότητα του φυλακισμένου Λούλα στις προεδρικές εκλογές

Το Κόμμα Εργαζομένων (PT) στη Βραζιλία ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι υπέβαλε επίσημα στην εκλογική επιτροπή, το Ανώτατο Εκλογοδικείο (TSE), την υποψηφιότητα του φυλακισμένου ιστορικού του ηγέτη, Λούλα ντα Σίλβα, στις επικείμενες προεδρικές εκλογές, οι οποίες θα διεξαχθούν τον Οκτώβριο.



Εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης σε βάρος του Λούλα

Μερικές ώρες απομένουν στον πρώην πρόεδρο της Βραζιλίας Λουίς Ινάσιου Λούλα ντα Σίλβα πριν οδηγηθεί στη φυλακή, καθώς δικαστής του έδωσε διορία ως το απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής για να παραδοθεί, εκδίδοντας ένταλμα σύλληψης σε βάρος του.



Βραζιλία: Νέες κατηγορίες σε βάρος των πρώην προέδρων Λούλα και Ρουσέφ

Ο γενικός εισαγγελέας της Βραζιλίας απήγγειλε χθες κατηγορίες εναντίον δύο πρώην προέδρων, του Λουίς Ινάσιου Λούλα ντα Σίλβα και της Ντίλμας Ρουσέφ, καθώς και εναντίον άλλων στελεχών του Κόμματος Εργαζομένων (PT), για σύσταση και συμμορία, στο πλαίσιο της έρευνας για το μεγαλύτερο σκάνδαλο διαφθοράς στην ιστορία της χώρας.



Βραζιλία: Εγκεφαλικά νεκρή η σύζυγος του Λούλα - Δωρίζουν τα όργανά της

Η Μαρίσα Λετίσια Ρόκο, η σύζυγος του πρώην προέδρου της Βραζιλίας Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα, είναι εγκεφαλικά νεκρή και η οικογένειά της αποφάσισε να δωρίσει τα όργανά της, ανακοίνωσε σήμερα το νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν η πρώην πρώτη κυρία εδώ και μία εβδομάδα.



Βραζιλία: Κατηγορίες για διαφθορά απήγγειλαν οι εισαγγελείς στον Λούλα

Κατηγορίες στον πρώην πρόεδρο της Βραζιλίας Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα, απήγγειλαν χθες οι εισαγγελείς της Βραζιλίας, αποδίδοντάς του την βασική ευθύνη για εκτεταμένη διαφθορά στην κρατική εταιρεία πετρελαίων Petrobras, και καταφέροντας έτσι ένα βαρύ πλήγμα στο όνειρό του να επιστρέψει στην πολιτική σκηνή.