Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

λωριδα γαζας



Λωρίδα της Γάζας: Κίνδυνος εξάπλωσης μολυσματικών ασθενειών

Το γραφείο ανθρωπιστικών υποθέσεων των Ηνωμένων Εθνών δήλωσε σήμερα ότι η Γάζα βρίσκεται αντιμέτωπη με «καταστροφή δημόσιας υγείας».

«Όλοι γνωρίζουμε ότι το σύστημα υγειονομικής φροντίδας βρίσκεται υπό κατάρρευση ή έχει καταρρεύσει», δήλωσε η Λιν Χέιστινγκς, συντονίστρια ανθρωπιστικών υποθέσεων του ΟΗΕ για τα Κατεχόμενα Παλαιστινιακά Εδάφη.



Ισραήλ: «Η καταστροφή των τούνελ στη Γάζα θα οδηγήσει στην κατάρρευση των κτιρίων» λέει ο Θ.Λιόλιος

Ο καθηγητής πυρηνικής φυσικής και οπλικών επιστημών, Θεόδωρος Λιόλιος, παραχώρησε σήμερα (13/10) τηλεοπτική συνέντευξη και είπε ότι «τα τούνελ της Χαμάς στη Γάζα βρίσκονται από 50 έως 70 μέτρα κάτω από την πόλη κι εάν καταστραφούν, τότε το αποτέλεσμα θα είναι η κατάρρευση των κτιρίων».



Σφαγή χωρίς τέλος εκτυλίσσεται στη Λωρίδα της Γάζας -Σκότωσαν Παλαιστίνιους διαδηλωτές την ώρα που έθαβαν τους νεκρούς

Με αίμα βάφτηκε η Γάζα, καθώς συνεχίζονται οι αιματηρές διαδηλώσεις στα σύνορα με το Ισραήλ, όπου και σήμερα 15 Μαΐου Ισραηλινοί στρατιώτες σκότωσαν άλλους δύο Παλαιστίνιους διαδηλωτές, όπως έγινε γνωστό από αξιωματούχους των τοπικών υπηρεσιών Υγείας.



Σφυροκόπημα στη Γάζα

Τουλάχιστον 25 Παλαιστίνιοι, συμπεριλαμβανομένων έξι παιδιών, τραυματίστηκαν μετά την βομβιστική επίθεση των Ισραηλινών Πολεμικών Αεροπορικών επιδρομών στη Γάζα 
 


Χάος στη Λωρίδα της Γάζας - (ΠΡΟΣΟΧΗ: ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ)

Σκληρή απάντηση έδωσε η ισραηλινή πολεμική αεροπορία στην ισλαμική τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς για τις ρουκέτες που εκτόξευσε εναντίον πόλεων του Ισραήλ.

 Αεροσκάφη βομβάρδισαν στρατιωτικούς στόχους της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, μεταξύ των οποίων ένα στρατόπεδο και μια αποθήκη πυρομαχικών.



Η Μέση Ανατολή φλέγεται: Ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στη Γάζα

Τουλάχιστον 25 άτομα έχουν τραυματιστεί ενώ υπάρχουν αναφορές και για νεκρούς από αεροπορικές επιδρομές που πραγματοποίησαν ισραηλινά αεροσκάφη στη Λωρίδα της Γάζας.