Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 -

λόφος



Το «καρφί» Βαρουφάκη στον Παντελή Καψή: Έχετε διατελέσει και δημοσιογράφος

Παντελής Καψής στο facebook και τον σκύλο του Γιάνη Βαρουφάκη παρέθεσε ο ίδιος ο πρώην υπουργός Οικονομικών.



Ποιος ήταν ο Φιλόπαππος;

Ο λόφος του Φιλοπάππου ή λόφος των Μουσών (από τον μυθικό ποιητή Ορφέα, Μουσαίο) είναι μια τελευταία ευλογία για τους κατοίκους της Αττικής. Πρόκειται για 700 στρέμματα πράσινου μέσα στο, ταλαιπωρημένο, κέντρο της Αθήνας. Το όνομα του λόφου οφείλεται στο ταφικό μνημείο (μαυσωλείο) του Φιλοπάππου, που ένα μέρος του είναι ακόμα ορατό στην κορυφή του λόφου.



Air A Baroque Journey: Ο Daniel Hope στο Λόφο της Σάνης

Ο Βρετανός διεθνής βιρτουόζος του βιολιού µε µέντορα τον Yehudi Menuhin, Daniel Hope, έρχεται στοSani Festival το Σάββατο 13 Αυγούστου 2016, για να χαράξει ένα µπαρόκ, µουσικό ταξίδι στην ιστορία του Λόφου της Σάνης.

 



Κινητοποίηση της αντιτρομοκρατικής στον λόφο του Στρέφη

Ευρεία επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής σημειώθηκε πριν από λίγη ώρα στον λόφο του Στρέφη έπειτα από τηλεφώνημα στο δημοσιογραφικό συγκρότημα του ΔΟΛ ότι υπάρχει φάκελος με την ανάληψη ευθύνης για την εμπρηστική επίθεση στον ΣΕΒ.



Αμφίπολη: Στο ΚΑΣ η εξέταση των μελετών συντήρησης του μνημείου

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται σήμερα, Τρίτη, στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ) η εξέταση των μελετών συντήρησης και αναστήλωσης που αφορούν το μνημείο στον λόφο Καστά στην Αμφίπολη.



ΥΠΠΟ: Μέτρα προστασίας του μνημείου στην Αμφίπολη

Μέτρα για την προστασία του αρχαίου τάφου στην Αμφίπολη ανακοίνωσε την Τρίτη το υπουργείο Πολιτισμού, αφήνοντας σαφείς αιχμές προς την προηγούμενη ηγεσία στη Μπουμπουλίνας για τις πρακτικές «ταχείας αποκάλυψης» που ακολουθήθηκαν «χάριν της ειδησεογραφικής κάλυψης της ανασκαφικής διαδικασίας σε συμπιεσμένο τηλεοπτικό χρόνο».