Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

ληξιπρόθεσμες οφειλές



Το Δημόσιο πλήρωσε 235,7 εκατ. ευρώ για ληξιπρόθεσμες οφειλές τον Οκτώβριο

Ποσό ύψους 82,1 εκατ. ευρώ καταβλήθηκε τον Οκτώβριο για την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων των φορέων της γενικής κυβέρνησης προς τους ιδιώτες έναντι 65,5 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα Σεπτέμβριο.

 

Το σύνολο των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων του Δημοσίου προς τον ιδιωτικό τομέα ανήλθε τον Οκτώβριο στα 1,994 δισ. ευρώ.



Στα 3,390 δισ. ευρώ οι ληξιπρόθεσμες οφειλές Δημοσίου

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις της Γενικής Κυβέρνησης ανήλθαν σε 2,614 δισ. ευρώ από 2,461 δισ. ευρώ τον Ιανουάριο, ενώ οι εκκρεμείς επιστροφές φόρων αυξήθηκαν από 692 εκατ. ευρώ σε 776 εκατ. ευρώ.



Ξεπέρασαν τα 100 δισ. οι ληξιπρόθεσμες οφειλές στο Δημόσιο

Ρεκόρ όλων των εποχών έκαναν το Νοέμβριο 2017 οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των φορολογούμενων προς τη φορολογική διοίκηση καθώς ξεπέρασαν τα 100 δισ. ευρώ.



ΔΕΗ: Αυξάνει στα 6% το επιτόκιο στις ληξιπρόθεσμες οφειλές

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ αποφάσισε πως το επιτόκιο στις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς την εταιρία θα αυξηθεί σε 6%.



Αυξήθηκαν τον Ιούλιο οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο

Στα 97,35 δισ. ευρώ ανήλθαν οι παλαιές και οι νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο τον Ιούλιο, εξέλιξη που οφείλεται στην αύξηση κατά 2 δισ. ευρώ των νέων ληξιπρόθεσμων οφειλών αυτόν τον μήνα.



Σχεδόν 4 δισ. χρωστάει το Δημόσιο σε ιδιώτες

Στο ποσό των 3,927 δισ. ευρώ ανήλθαν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του δημοσίου προς τον ιδιωτικό τομέα τον Μάρτιο από 3,824 δισ. ευρώ τον Φεβρουάριο.

Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών που δόθηκαν στη δημοσιότητα σύμφωνα με τα οποία οι εκκρεμείς επιστροφές φόρων τον Μάρτιο διαμορφώθηκαν στα 1,120 δισ. ευρώ έναντι 1,256 δισ. ευρώ τον Φεβρουάριο.