Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

ληξιπροθεσμες



Σε εισπρακτική προτίθεται να αναθέσει τις ληξιπρόθεσμες οφειλές η ΔΕΗ

Σε Κοινοπραξία εταιριών με συμμετοχή της αμερικανικής FINACITY CORPORATION προσανατολίζεται η ΔΕΗ να αναθέσει το έργο της διαχείρισης των ληξιπρόθεσμων οφειλών, σύμφωνα με αρμόδιο στέλεχος για την επικοινωνία της επιχείρησης.



Αυξήθηκαν οι οφειλές του Δημοσίου προς τους ιδιώτες τον Ιούνιο

Αυξημένες εμφανίζονται οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου προς τους ιδιώτες και οι εκκρεμείς επιστροφές φόρων για τον μήνα Ιούνιο.

Ειδικότερα, ανήλθαν σε 5,134 δισ. ευρώ τη στιγμή που τον Μάιο το αντίστοιχο ποσό ήταν 5,067 δισ. ευρώ.



Νέα έκρηξη στις ληξιπρόθεσμες οφειλές του δημοσίου

Πρόγευση για νέα έκρηξη στις ληξιπρόθεσμες οφειλές του δημοσίου σε ιδιώτες από τον Μάρτιο και μετά δίνουν τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου τα οποία δείχνουν ότι το Δημόσιο αποπλήρωσε ληξιπρόθεσμες οφειλές μόνο 47, 2 εκατ. ευρώ το πρώτο δίμηνο του χρόνου έναντι ενός συνολικού υπολοίπου ύψους 3,8 δισ. ευρώ . αυξημένου κατά 200 εκατ. ευρώ από την αρχή του χρόνου.



Εκτινάχθηκαν στα 16,9 δισ. ευρώ τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς τα ταμεία

Εκτινάχθηκαν στα 16,9 δισ. ευρώ οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τα ταμεία, (ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΑΑ) στο τέλος Σεπτεμβρίου, καθώς στο γ΄ τρίμηνο του 2016 τα χρέη αυξήθηκαν κατά 300 εκατ. ευρώ, σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, σύμφωνα με την έκθεση του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ).



ΔΕΗ -ΕΥΔΑΠ: Λήγει η προθεσμία ρύθμισης οφειλών - Ποιοί κινδυνεύουν με διακοπή

Με διακοπή παροχής νερού και ρεύματος κινδυνεύουν όσοι έχουν οφειλές και δεν υπαχθούν στον διακανονισμό για ρύθμιση της εξόφλησης των ληξιπρόθεσμων οφειλών σε 36 δόσεις, έως την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου, αναφέρει η διοίκηση της ΕΥΔΑΠ και της ΔΕΗ.



Μόνο 440 εκατ. ευρώ από τις ληξιπρόθεσμες οφειλές πληρώθηκαν από το Δημόσιο τον Ιούλιο

Ένα στα τέσσερα ευρώ που πίστωσε το υπ. Οικονομικών για την πληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών τον Ιούλιο έφτασε στις τσέπες των δικαιούχων σύμφωνα με τα στοιχεία του ΥΠΟΙΚ.