Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 -

ΛΙΝΑ ΜΕΝΔΩΝΗ



Λίνα Μενδώνη για γλυπτά Παρθενώνα: «Είναι προϊόντα κλοπής – Η Ελλάδα συνεχίζει με επιμονή και υπομονή να τα διεκδικεί»

Η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη σε σημερινή συνέντευξή της στο ραδιόφωνο του Σκάι 100,3, εξέφρασε τις θέσεις της ελληνικής πλευράς μετά την ακύρωση της συνάντησης του Βρετανού πρωθυπουργού, Ρίσι Σούνακ, με τον Έλληνα ομόλογό του, Κυριάκο Μητσοτάκη.



Λίνα Μενδώνη:“Εθνικός στόχος η επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα στο Μουσείο της Ακρόπολης”

Στην εντυπωσιακή μεταστροφή της κοινής γνώμης, και διεθνώς και στην ίδια τη Βρετανία, υπέρ της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, σε συνέντευξή της στο Αθηναϊκό -Μακεδονικό Πρακοτρείο Ειδήσεων η Υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη.



Μενδώνη: Ο Νίκος Αντύπας υπήρξε από τους πιο αθόρυβους και πιο επιτυχημένους δημιουργούς της σύγχρονης ελληνικής μουσικής

«Σε μία μακρά πορεία, πλούσια, και με πολλές ιδιότητες, του μουσικού, του ενορχηστρωτή, του συνθέτη, ο Νίκος Αντύπας υπήρξε ταυτόχρονα από τους πιο αθόρυβους και πιο επιτυχημένους δημιουργούς της σύγχρονης ελληνικής μουσικής. Από την εποχή των «Socrates», και σε όλη τη μακρά του πορεία, ο Νίκος Αντύπας πέτυχε να δημιουργήσει το δικό του, προσωπικό, αναγνωρίσιμο μουσικό στίγμα.



Στο ΚΣΝΜ η κήρυξη, ως μνημείο, του εργαστηρίου κεραμικής της Ελένης Βερναδάκη

Η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη απηύθυνε επιστολή προς τον Γενικό Γραμματέα Πολιτισμού Γιώργο Διδασκάλου, στην οποία ζητά την άμεση εισαγωγή στο Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων για την κήρυξη ή μη ως μνημείου, του εργαστηρίου της Ελένης Βερναδάκη, με τον εξοπλισμό του, δυνάμει των διατάξεων του ν. 3028/2002.



«Η σημερινή απόφαση αποτελεί παγκόσμια πρόκληση»

Ανακοίνωση σχετικά με την απόφαση της Τουρκίας να μετατρέψει την Αγία Σοφία σε τζαμί εξέδωσε η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λίνα Μενδώνη. 



Με κολάρο η Μενδώνη στη Βουλή (ΦΩΤΟ)

Με κολάρο εμφανίστηκε στη Βουλή η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη. Η κ. Μενδώνη έδωσε κανονικά το "παρών" προκειμένου να απαντήσει σε ερώτηση, στο πλαίσιο κοινοβουλευτικού ελέγχου.